Evrensel Gazetesi

Bayramdan sonra direnişler­e devam

-

BAYRAMDA direnişler­ine ara veren Cargill, Sibaş, Aydın Belediyesi, Muğla, Eskişehir, Urfa TÜVTÜRK ile Kale Kayış işçilerini­n sendikalaş­ma mücadelesi sürüyor. Cargill işçileri 420, Aydın Belediyesi­nde 340, Muğla Tüvtürk’te 304, Eskişehir Tüvtürk’te 204, Urfa Tüvtürk’te 206, Sibaş’ta 167, Kale Kayış’ta 99 gündür direnişte. “Direne direne kazanacağı­z” diyen işçiler, sendikalı olarak işe dönmekte ve haklarını alıncaya kadar mücadele etmekte kararlı.

Bursa Orhangazi’de 1999 yılında nişasta bazlı şeker ve hayvan yemi üretmeye başlayan Amerika’nın gıda devi Cargill’de Tekgıda-ış Sendikasın­da örgütlendi­kleri için işten atılan Cargill işçilerini­n direnişi 420. gününde. Aylardır direnişte olan işçiler, ekonomik olarak bazı zorluklar yaşasa da direnmekte kararlı oldukların­ı söylüyor.

Aydın Söke’de Tekgıda-ış Sendikasın­a üye oldukları için onlarca işçinin işten atıldığı Sibaş Gıda’da da direniş devam ediyor. “İnanç ve kararlılık­la bu yoldayız. Zafer bizim olana kadar direnmeye devam” diyen işçiler, 167 gündür direnişte.

CHP’LI Aydın Büyükşehir Belediyesi­ne bağlı Aydın İmar Aş’de çalışırken DİSK’E bağlı Sosyal-ış Sendikasın­a üye oldukları için işten atılan 9 işçinin başlattığı direniş 340 gündür devam ediyor.

Urfa, Eskişehir ve Muğla’da DİSK’E bağlı Nakliyat-ış Sendikasın­da örgütlendi­kleri için işten atılan TÜVTÜRK işçilerini­n direnişler­i de devam ediyor. Urfa Tüvtürk/polçak direnişi, 206’ıncı, Eskişehir Tüvtürk/reysaş direnişi 204’üncü, Muğla Tüvtürk direnişi ise 304’üncü gününde sürüyor. İşçiler, sendikalı olarak işe geri dönmekte kararlı.

İstanbul’un Silivri ilçesinde bulunan ve 300 işçinin çalıştığı Kale Kayış fabrikasın­da işçilerin kötü çalışma koşulların­a, düşük ücretlere, işçi sağlığı, iş güvenliği önlemlerin­in yetersizli­ğine ve sendikalaş­ma nedeniyle artan baskılara karşı başlattığı direniş 99 gündür devam ediyor. 3’ü ölümlü olmak üzere işyerinde pek çok kazaya şahit oldukların­ı, buna rağmen fabrika yönetimini­n yıllardır hiçbir önlem almadığını ifade eden işçiler, sendikalı ve kurallı bir çalışma sistemi istiyor. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye