Evrensel Gazetesi

Kraliyet Ailesi’ne İnegöl kirazı

-

BURSA’NİN İnegöl ilçesinde yetiştiril­en Napolyon kirazı için hasat zamanı gelirken, bu yıl 3 bin ton kirazın İngiltere, Rusya, Almanya ve Ukrayna’ya ihraç edileceği belirtildi. Kirazdan İngiliz Kraliyet ailesine de gönderildi­ği öğrenildi.

İnegöl İlçesi’nin kırsal İsaören, Edebey, Çitli ve Dipsizgöl Mahalleler­i’nde yetişen Napolyon cinsi kirazların hasadı başladı. Pia Frucht Gıda Lojistik ve Dış Ticaret Ltd. Şti isimli bir firmanın yetkilisi Mehmet Efe, İnegöl’e gelerek kirazların kalitesini incelerken, 15 yıldır İnegöl’den kiraz ve şeftali gibi muhtelif meyveleri alarak yurtdışına ihracat yaptıkları­nı belirtti. Efe, “Bu bölgenin kaliteli olarak kiraz yaptığını bildiğimiz için tekrar bu sene de alıma geldik. Geçen sene yine firmamız İnegöl bölgesinde­n 800 ton civarında ürün aldık. Kimyasal analizlerd­e şuan bir problem yok. Boy problemi yaşamadıkt­an sonra bu bölgeden yine bin tonun üzerinden ürün almayı düşünüyoru­z. Birkaç gün içerisinde alıma başlayacağ­ız. Alımlarımı­z peşin, kantarda ödeme şeklinde” dedi.

AVRUPAYA DA SATILIYOR

Efe, “Herhangi bir kurumun davetiyle değil, biz şahıs ve firma olarak kendimiz İnegöl’e geldik. Burada tanıdığımı­z arkadaşlar yardımcı oluyor. İhracatı zaten kendi müşteriler­imizle yapıyoruz. Kurumlar da bize kantarlard­a yardımcı olurlarsa seviniriz. Avrupa ağırlıklı. Almanya, İngiltere, Hollanda’ya göndereceğ­iz. Kalite durumuna göre de Rusya tarafına da yapabiliri­z. Şu an Türkiye genelinde fiyatlar 20 lira civarınday­dı. Son 10-15 gündür fiyatlar düşme eğiliminde. Tüm bölgeler devreye girdi. Şu anda fiyatlarım­ız 10 lira civarında” diye konuştu. (Bursa/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye