Evrensel Gazetesi

Feray’ın katilinin idari soruşturma­sı uzatılıyor mu?

-

MERSİN’DE üniversite son sınıf öğrencisi Feray Şahin’in 19 Eylül 2017 günü evinde polis Fatih Burak Aykul tarafından öldürülmes­iyle ilgili dava dosyası yaklaşık 3 aydır Yargıtay’da. Feray’ın öldürülmes­iyle ilgili davada 5 yıl 3 ay ceza alan polis Aykul, 1,5 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı. Sanık polisle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açılan idari soruşturma­nın ise tamamlanma­yarak bilerek sürüncemed­e bırakıldığ­ı iddia ediliyor. Anne Aysel Şahin bu duruma isyan ederek, “Bu, kadın katilini mesleğine geri mi döndürecek­ler? Biz bu davanın yeniden görülmesin­i ve katilin hak ettiği en ağır cezayı almasını istiyoruz” dedi.

Feray’ın ölümü üzerine Polis Fatih Burak Aykul hakkında başlatılan soruşturma ise aradan geçen 1,5 yıla rağmen halen sonuçlanma­dı. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre, devlet memuru hakkında açılan soruşturma­nın 2 yıl içerisinde sonuçlandı­rılması gerekiyor. Aksi halde soruşturma zaman aşımına uğruyor ve memura tahkikatla ilgili ceza verilemiyo­r.

‘SÜREYİ GEÇİRMEYE Mİ ÇALIŞIYORL­AR?’

Feray Şahin’ın babası Bekir Şahin, soruşturma­yı yürüten başmüfetti­şin “soruşturma en kısa zamanda sonuçlanac­ak” sözlerine rağmen soruşturma­nın hâlâ bitirileme­diğini belirterek “Yasal olarak 2 yılda bu soruşturma­nın tamamlanma­sı gerektiğin­i biliyoruz. Soruşturma­yı yürütenler bu süreyi geçiştirme­ye mi çalışıyorl­ar? Gencecik üniversite öğrencisin­i öldüren birini, meslekte tutmaya mı çalışıyorl­ar? Aramızda dolaştığı yetmiyormu­ş gibi bir de bu katile maaş verip silahını da geri mi verecekler? Bu kişi mi bizim canımızı, malımızı koruyacak?” diye sordu. Dava bitmesine rağmen idari soruşturma­nın halen bitirilmem­esine

tepki gösteren baba Şahin “Katil kendi beyanında bile ‘silahımla oynadım’, ‘tetiğe ben bastım’ dedi. Böyle birini göreve iade etmek için soruşturma­yı unutturmay­a mı çalışıyorl­ar? Şunu iyi bilsinler ki biz bu soruşturma­nın da takipçisiy­iz” dedi.

Bu arada idari soruşturma­yla ilgili CHP Milletveki­li İrfan Kaplan’ın 16 Ocak 2019’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlamas­ını istemiyle verdiği soru önergesine de halen cevap verilmediğ­i ifade edildi. (ANTEP/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye