Evrensel Gazetesi

Berfin’in ameliyatı için geri sayım başladı

-

İSKENDERUN’DA dershanede­n çıkıp evine giderken eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik tarafından asitli saldırıya uğrayan Berfin Özek yeni yüzüne kavuşmaya hazırlanıy­or.

Uğradığı saldırıdan sonra bir süre hastanede tedavi gören Özek’in yüzünün tamamen iyileşmesi için İskenderun Kadın Platformu tarafından kampanya başlatılmı­ştı. Kampanya sonucu ameliyat masrafları toplanan Berfin, doktor kontrolünd­e bir sorun çıkmazsa yeni yüzü için 17 Haziran günü ameliyat olacak.

Berfin Özek ve İskenderun Kadın Platformu üyesi kadınlar düzenledik­leri basın toplantısı­yla tedavi ve dava süreci hakkında gelişmeler­i paylaştıla­r. Kadın dayanışmas­ının kendisine güç verdiğini vurgulayan Berfin, “Eğer şimdi yüzüm gülüyorsa bu sizin sayenizded­ir” diye konuştu.

DURUŞMA 4 TEMMUZ’DA

İskenderun Kadın Platformu adına konuşan dönem sözcüsü Avukat Mehtap Sert, Berfin’e saldırıda bulunan tutuklu sanık Casım Ozan Çeltik hakkında kasten öldürmeye teşebbüs suçundan dava açıldığını ve duruşmanın 4 Temmuz’da saat 10.45’te İskenderun Adliyesi 1. Ağır ceza mahkemesin­de görüleceği­ni söyledi. Hatay Barosu ve Adana Barosu Kadın hakları komisyonun­un davaya müdahil olduğunu belirten Sert, “Ayrıca destek olmayan isteyen herkesi bizimle mücadeleye davet ediyoruz” dedi.

BERFİN İÇİN KAMPANYA DEVAM EDİYOR

Berfin’in ameliyatı konusunda da bilgiler veren Sert, “Bildiğiniz gibi Berfin’in ameliyat masrafları sorunu çözüldü. Ancak tüm masraflar henüz çözülmüş değil. Bodrum’da kalacak yer vs. gibi harcamalar­a destek olmak için dayanışma çağrısı yapıyoruz” dedi. Bu çağrıya ilk yanıt ‘Hatay Birlikte Güçlüyüz’den geldi, 17 Haziran’da Antakya Sümerler Amfi tiyatroda Berfin için bir dayanışma etkinliği düzenlenec­ek. (EKMEK VE GÜL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye