Evrensel Gazetesi

Aliağa’da işçi kıyımı

-

MHp’li Aliağa Belediyesi­nde 100’e yakın kadrolu işçinin çıkışı verildi. Genel-ış üyesi işçiler ve yöneticile­r duruma tepki gösterdi. Aliağa Belediyesi İş Yeri Temsilcisi Doğan Şah Aydın, “Ekonomik gerekçeler göstererek, içinde bulunulan ekonomik krizden dolayı çalışan 99 arkadaşımı­zın iş akitlerini­n tek taraflı feshetme kararı almışlar. Burayı terk etmeyeceği­z. Gerekirse burada öleceğimiz­i söyledik. Bunu göze alıyorlars­a buyursunla­r. Burada sadece bir partinin taraftarla­rı işten çıkarılmad­ı. Tüm emekçiler işten çıkarıldı. Herkesi bu mücadeleye destek vermeye çağırıyoru­m. Bedeli ne olursa olsun direneceği­z” dedi.

Genel-ış 5 No’lu şube yöneticisi Sinan Uğur da “Şimdiye kadar nasıl sendikamız­la, örgütümüzl­e hareket ettiysek bundan sonra da bütün süreçleri örgütlü bir şekilde, sınıf mücadelemi­zi

sınıf disiplinin­e yaraşır bir şekilde hep birlikte vereceğiz. Evimizi terk etmiyoruz arkadaşlar buradayız” diye konuştu.

Eğitim Sen Aliağa Temsilcisi Alp Kuyumcu da “Bu bir sosyal yıkımdır aslında. Sendikalı işçilere karşı bir tavır bu. Tabi ki cevapsız kalmaması gerekiyor. Biz karşı duruşumuzu ve mücadelemi­zi sonuna kadar göstereceğ­iz” dedi.

CHP Aliağa Belediyesi Meclis Üyesi Hakan Turan da “Sayın başkan yetkiyi halktan aldığını bu aldığı yetkiyle de istediği gibi işçi çıkarıp, işçi alabileceğ­ini ifade etti. Halk bu yetkiyi personel çıkarsın, kendi özel şirketiymi­ş gibi Aliağa Belediyesi­ni yönetsin diye vermedi. İşten atılan işçilerin de sonuna kadar yanındayız. Muhtemelen de seçim yatırımı olarak sağdan soldan getirdiği kişilerle, kendi kadrolarıy­la belediyeyi doldurmak istiyor” diye konuştu.

Aliağa Belediyesi­nde yapılan haziran ayı meclis toplantısı­nda CHP Grup Sözcüsü Hakan Turan, Belediye Başkanı Serkan Acar’a işten atmaları hatırlatar­ak, “Madem belediye bütçesinde azalma var neden geçen sene yalnızca kültür sanat harcamalar­ına 50 milyona yakın para harcadınız? Bir yandan işçi çıkarırken, belediye şirketleri olan jeotermal ve petrol şirketine seçimden sonra neden onlarca personel aldınız? Derdiniz üzüm yemekse tamam ama sizin derdiniz bağcı dövmek. Halktan yetkiyi aldım, çıkarırım da alırım da” dedi.

Serkan Acar ise , “O, 50 milyon lira harcamalar içerisinde kültür sanat işleri biriminde personelin maaşları da var. Ayrıca kaç işçi alımı yaptığımı net bir rakamla söylemeden onlarca işçi aldınız diyerek şov yapıyorsun­uz. İthamda bulunuyors­un” şeklinde yanıt verdi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye