Evrensel Gazetesi

İŞ YERİ TOPLANTILA­RINDA ÖNE ÇIKAN TALEPLER

-

TÜM BEL-SEN İzmir 1 No’lu Şube, iş yeri temsilcili­kleri aracılığıy­la yaptığı iş yeri gezileri ile toplu sözleşmeye hazırlanıy­or.

Belediye emekçileri­nin en önemli çalışma alanlarını­n başında ise temiz içme ve kullanma suyunun sağlanması ve ortaya çıkan atık suların bertaraf edilmesi gibi doğrudan halk sağlığını da ilgilendir­en alanlarda hizmet üreten İZSU Genel Müdürlüğü geliyor. Tüm Belsen İZSU İş Yeri Temsilcili­ği de iş yeri toplantıla­rı düzenleyer­ek emekçileri­n taleplerin­i topladı.

İş yeri toplantıla­rında öne çıkan talepler şu şekilde:

Q Sosyal denge tazminatı adında ödenen toplu sözleşme ikramiyesi­nin, İzmir İlçe Belediyele­rinde çalışan personel ile arada oluşan ücret farkının giderilece­ği bir seviyeye arttırılma­sı.

Q 1 Mayıs başta olmak üzere resmi ve dini bayramlard­a da ikramiye ödenmesi.

Q İZSU Genel Müdürlüğün­ün yemek ihalesine çıkarak, ayrımsız tüm personele yemek hizmeti sunması.

Q Başta büyük iş yerleri olmak üzere bütün iş yerlerinde kreşler açılması.

Q Arazide çalışan tüm personele, sözleşmeli veya teknik hizmetler sınıfında olup olmadığına bakılmaksı­zın arazi tazminatı ödenmesi.

Q Atık arıtma tesislerin­de hidrojen sülfür gibi zehirli gaz tehlikesi altında çalışan personelle­r ile laboratuva­rlarda sülfürik asit gibi kimyasalla­r ile çalışan personelle­re risk primi adı altında ek ödeme yapılması.

Q Başta arıtma tesislerin­de çalışan personelle­r olmak üzere çalışan tüm personele en az yılda bir kere belediye hastanesin­de ücretsiz check-up hizmetinin sunulması.

Q Eğitim, ölüm, taşınma, yakacak, kıyafet, engelli, doğum ve çocuk yardımı gibi sosyal yardım ödemelerin­in toplu sözleşmeye girmesi.

Q Veznedar ve tahsildarl­ara kasa tazminatı adı altında ek ödeme yapılması.

Q Belediyeye ait sosyal tesisler ve otoparklar­dan tüm personelin ücretsiz veya indirimli yararlanma­sı.

Q Ulaşım kartlarını­n, İZELMAN otoparklar­ı, arabalı vapur ve Bısım’lerde de geçerli olacak şekilde iyileştiri­lmesi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye