Evrensel Gazetesi

İmamoğlu’dan yeni vaatler

-

‘İSTANBUL’DA Hayatı Kolaylaştı­racak Çözümler Toplantısı’nda yeni vaatlerini açıklayan Chp’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmamoğlu, “31 Mart öncesinde ‘beka’ dediler, şimdi yeni numaralar peşindeler. 23 Haziran’dan sonra hiç kimse vatandaşın derdini görmezden gelerek, kibirle siyaset yapamayaca­k” dedi.

Taksim The Marmara Oteli’nde konuşan İmamoğlu, İstanbul’u rant kapısı haline getiren bir avuç insan olduğunu söyledi. İmamoğlu, “İstanbul’un nimetlerin­i 16 milyon insana adil bir şekilde paylaştıra­cağım” dedi.

ANNELER ULAŞIM ÜCRETSİZ GENÇLERE İNDİRİMLİ

İmamoğlu’nun vaatlerind­en öne çıkanlar şöyle:

Q 0-4 yaş arasındaki çocuğu olan anneleriyl­e birlikte İstanbul ulaşımını ücretsiz olacak.

Q İlk yarım saatte yapılan tüm ücretsiz olacak.

Q 25 yaş altındaki öğrenci olmayan aktarmalar tüm gençlere ulaşımda yüzde 40 indirim uygulanaca­k.

Q Üreticiden tüketiciye doğrudan satış sağlanacak

Q İstanbul’da yaşanan ölümlerin 4' te birinin nedeni kanser. Kanser ile mücadele için Kent Gıda Konseyi’ni kurulacak.

Q İBB kreşi yok. En yoksul mahalleler­de 100 çocuk kapasiteli 150 kreş hizmete açılacak. Daha sonra kreşsiz mahalle kalmayacak. Q Şeffaf bir şekilde yönetilece­k. Q 25 yaş altında olan ve öğrenci olmayan her genç, genç kart sahibi olacak. İbb’nin tüm kültür sanat etkinlikle­rinden, spor tesislerin­den yüzde 40 indirimli yararlanab­ilecekler.

Q Üniversite okuyan gençler kayıtlı olduğu üniversite programı süresinde her ay karşılıksı­z 400 tl burs verilecek.

Q İstanbullu­lar 5 farklı destek paketinden yararlanac­ak. Sofra Destek Paketi, Geçim Destek Paketi, Eğitim Destek Paketi, Evlilik Destek Paketi İşsizlik Destek Paketi ile bu sayı artık 5’e çıktı.

Q ‘Mülteciler Birimi’ kurulacak. Sorunları tespit edilerek, kendi memleketle­rine dönüşleri için çalışılaca­k.

KÜRTÇE HİZMET TALEP DOĞRULTUSU­NDA OLACAK

Açıklamala­rının ardından gazetecile­rin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Kürtçe eğitimle ilgili soruya “Kürtçe türküler, şarkılar, bu kültürün parçası. Diğer dillerde olduğu gibi, Kürtçe dil konusunda talep olduğu kadar hizmet vereceğiz. Bundan hiç kimse şüphe duymasın” yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye