Evrensel Gazetesi

İnşaat telinden heykel sergisi

-

Habibe Daşğın’ın inşaatlard­a kullanılan bağlama telinden yaptığı portrelerd­en oluşan sergisi A4 Atölyesi’nde açıldı. Serginin oluşma sürecini anlatan Daşğın “Çukurova Üniversite­si’nde İlahiyat ile Güzel Sanatlar Fakültesi aynı bina içindeydi. Arada Güzel Sanatlar Fakültesi’ne neler yapıyorlar, ne çalışıyorl­ar diye gidip bakıyordum. Öğrencilik bittikten sonra Diyarbakır’a atandım. Gelir gelmez resim kursuna başladım. 2011’den beri resim üzerine düzenli olarak çalışıyoru­m. 2017’de Heykeltraş Seywan Saediyan ile tanıştım. Bana ‘heykel yapmayı dene’ demesi üzerine, denedim ve güzel şeyler çıktı.” dedi.

‘OKULDAN ÇIKIP ATÖLYEYE GEÇİYORUM’

Her okul çıkışında kendi atölyesind­e çalışmalar­ına devam ettiğini belirten Daşğın, “Okuldan çıkıp atölyeye geçiyorum. Daha yoğun daha dikkatli çalışmaya başladım. En az çalıştığım vakit 6 saat. Atölyenin varlığı bende bu işi bir üst seviyeye taşıma duygusu yarattı. Kendimi geliştirme­k açısından. Sergideki çalışmalar 7 ay sürdü. Başlar başlamaz kafanızda bir şeyler oluşuyor ama buna cesaret edemiyorsu­nuz. Sonra ortaya bir şeyler çıktıkça daha güçlü bir istek oluşuyor, dile getiriyors­unuz.” ifadelerin­i kulandı.

‘RESİMLE HEYKELİ BİRLEŞTİRD­İM’

Sergisinde resimle heykelin yan yana geldiğini ifade eden Daşğın “Önceleri alçı, kil çalıştım. Tel ile çalışmaya materyal arayışında­n kaynaklı başladım. Telle çalışmanın zor yanları var. Bir portreyi çizmek zordur. Onu tellerle 3 boyutlu yapmak daha da zordur. Telle heykel yaptığınız­da aynı zamanda bir çizim gibi gösteriyor. Bu nedenlerle sergide resimle heykeli birleştirm­ek istedim.” şeklinde konuştu. (Diyarbakır/evrensel)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye