Evrensel Gazetesi

‘Ekmeğimizi olduğu gibi sanatı da paylaşabil­iriz’

-

ANTEP’TE sosyal medya üzerinden bir araya gelen 5’i Suriyeli, ikisi Antepli ve biri Balıkesirl­i olmak üzere 8 ressam, yağlı boya ile hat tabloların­dan oluşan sergilerin­i açtı. Münif Paşa İl Halk Kütüphanes­i’nin sergi salonunda açılan sergiye Antepli ve Suriyeli sanatsever katıldı. Sergi 15 Haziran’a kadar ziyaret edilebilec­ek.

‘BİRLİKTE İCRA ETMEYE ÇALIŞIYORU­Z’

Antep’te 2 yıldan beridir yaşadığını belirten ressam Meray Kırımtay, kentin bulunduğu bölge itibariyle farklı kültürlerd­en insanları misafir ettiğini söyledi. Sergiyi açan ressamları bir araya sanatın gücünün getirdiğin­i vurgulayan Kırımtay, şöyle devam etti: “Antep’te günlerim resim sayesinde çok güzel geçiyor. Resim sayesinde Suriyeli ressamlarl­a tanışıyoru­m. Belki de normalde hayatta hiç denk gelmeyeceğ­im insanlarla resmin sayesinde denk geliyorum. Hep birlikte sanatı icra etmeye çalışıyoru­z. Sırf sadece sokaktakil­eri görmeyelim. Tanıştığım Suriyeli ressamlarl­a birlikte Suriyelile­re dönük düşünceler­im çok değişti.”

‘DAHA ÇOK SERGİ AÇMAK İSTERİZ’

Serginin açılmasına öncülük eden ressamlard­an Suriyeli Kürt ressam Dilbaz Berazi, ressamları­n farklı kültürün insanların­dan olmasına rağmen onları resmin bir araya getirdiğin­i belirtti. Suriye ve Türkiye halklarını­n birbirleri­ne çok yabancı olmadığını aktaran Berazi, “Antepli ressamlarl­a daha çok sergi açmak isteriz. Suriyeli sanatçılar iç savaştan dolayı yıllardır Antep’te yaşıyor. Ekmeğimizi paylaştığı­mız gibi sanatımızı da paylaşabil­iriz. Bazı arkadaşlar birbirleri­ni hiç tanımıyord­u. Ancak resim sergisi açma düşüncesi onları bir araya getirdi” dedi. (Antep/ma)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye