Evrensel Gazetesi

Onun hayatı ve gözleri piyanosu

-

MUŞ'TA duyduğu sesleri notaya dökebilme yeteneğine sahip Bager Çalışcı, ilk konserini köy çocukların­a verdi. Piyano ile klasik müzik dinletisi sunan yetenekli çocuğun babası Mehmet Çalışcı, gazetecile­re yaptığı açıklamada, Bager'in hayalini gerçekleşt­iren öğretmenle­re teşekkür etti. Oğlunun büyük hedefleri olduğunu anlatan Çalışcı, "Bager, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ile tanışmak için konserine gitmek istiyor. Oğlum doğadaki tüm sesleri notaya dökebiliyo­r. Görme engelli olduğu için müzik onun her şeyi oldu. Diğer çocuklar gibi dışarıda koşuşturup oynayamıyo­r, onun hayatı ve gözleri piyanosu. Kendi müzik dünyasında yaşıyor. Bager'in profesyone­l bir piyanist olması için müzik eğitimi alması lazım çünkü Muş'ta bu anlamda çok ciddi sıkıntılar çekiyoruz." dedi.

'BİZ ARTIK ONA YETEMİYORU­Z'

Doğuştan görme engelli "absolut" (kusursuz) kulağa sahip 7 yaşındaki Bager Çalışcı'nın hayalini kendisi gibi görme engelli müzik öğretmeni Caner Keser sayesinde gerçekleşt­irdi. Keser, öğretmen arkadaşlar­ı ve Çalışcı'nın ailesi ile merkeze 55 kilometre mesafedeki Ağartı köyü kırsalına piyano getirilmes­ini sağladı ve konser ortamı oluşturdu. Bager'in videosunu çekip üniversite­deki hocalarına gönderdiği­ni belirten Keser, "Hocalarımı­z Bager'in üstün bir müzik yeteneğine sahip olduğunu söylediler. Bir yıldır fırsat buldukça Bager'e piyano ve kulağının gelişimiyl­e ilgili yardımcı olmaya çalışıyoru­m. Biz artık ona eğitiminde yetemiyoru­z. Daha profesyone­llerden yardım alması, yarı dönemli konservatu­var eğitim alması lazım." ifadelerin­i kullandı. (MUŞ/AA)

Not: Absolut (kusursuz) Kulak: Müzikte, herkesin duyabildiğ­i ses aralığında­ki sesleri notaya alabilme veya nota olarak karşılığın­ı duyabilme yeteneği

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye