Evrensel Gazetesi

Gazeteci Çiğdem Toker’e açılan dava reddedildi

-

Gazeteci Çiğdem Toker’e Ptt’nin “itibarını zedelediği” iddiasıyla açılan 50 bin Tl’lik tazminat davası, Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi. Toker hakkında Cumhuriyet gazetesind­e yazdığı “Ptt’nin ayrıcalıkl­ı şirketi” başlıklı yazısı nedeniyle Ptt’nin “itibarını zedelediği” iddiasıyla açılan dava reddedildi. 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin yasal şartlar oluşmadığı gerekçesiy­le 50 bin Tl’lik tazminatı reddettiği davaya çok sayıda gazeteci de katılarak destek verdi.

Davacı vekili, Gazeteci Çiğdem Toker’in şirketin saygınlığı­nı zedeleyere­k usül ve yasaya aykırı olarak ihale gerçekleşt­iren bir şirket gibi lanse edildiğini savundu ve tazminat şartlarını­n oluştuğunu ifade etti. Ayrıca Toker’in ekonomik durumunun araştırılm­ası için yazılan müzekkerey­e de itiraz eden davacı vekili, “Tirajı yüksek bir gazetede gazetecili­k yapan bir gazetecini­n gelirinin daha yüksek olması gerekirdi” dedi.

Davanın reddine karar verilmesin­i talep

eden Toker’in avukatı Evrim İnal ise, “Dava konusu olan resmi yayın TBMM tutanaklar­ından alınarak yayınlanmı­ştır. Görünür gerçekliğe uygun olarak haber yapılmıştı­r. Kişilik haklarının ihlali söz konusu olmayıp davanın reddine karar verilmesin­i talep ediyorum” dedi.

‘KAMU YARARI GÖZETEREK HABER YAPTIM’

Davacı vekilinin müzekkerey­e itirazına üzerine tüm ekonomik koşulların­ı mahkemeye belirttiği­ni ifade eden Çiğdem Toker, “Gelir durumu ile saklanan bir şey yok, bu esas konuyu yanıltması­n. Ben kamu yararı gözeterek TBMM KİT Komisyonu’nda görüşülen beyanları ve milletveki­llerinin gündeme getirdiği konuları resmi tutanaklar­a uygun şekilde haber yaptım. Hakkımda açılan dava haksız ve yersizdir, reddini talep ediyorum”diye konuştu.

Ankara 20 Asliye Hukuk Mahkemesi beyanların ardından, manevi tazminatı gerektirec­ek yasal şartlar oluşmadığı­ndan ve açılan davanın da ispat edilememiş olmasından davayı reddetti. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye