Evrensel Gazetesi

‘Neden hem ölen hem de tutuklanan biziz?’

-

SURUÇ’TA bir yıl önce AKP’LI vekil İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ve korumaları tarafından eşi ve oğulları öldürülen Emine Şenyaşar, “Neden hem ölen, hem de tutuklanan biziz” diye sordu.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran seçimlerin­de 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletveki­li İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarıy­la esnaf ziyareti yaptığı sırada çıkan çatışmada HDP’LI Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar ile Yıldız’ın kardeşi M. Şah Yıldız yaşamını yitirmişti. Saldırıda yaralanan kardeşlerd­en Fadıl Şenyaşar, tutuklanar­ak cezaevine gönderilmi­şti. Olayın üzerinden 1 yıl geçti. Saldırının görüntüler­i ve ifadeler olmasına rağmen şu ana kadar Yıldız ailesinden kimsenin gözaltına dahi alınmadığı olaya dair Urfa Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma­da da bir aşama kaydedilem­edi.

‘ÖLEN BİZ, TUTUKLANAN BİZ’

Ma’ya konuşan anne Emine Şenyaşar, “Bir yıldır hiçbir mahkeme yapılmadan oğlum Fadıl cezaevinde. Dosyada gizlilik adı altında çoğu kayıtları saklamışsı­nız. Neden ortaya çıkarmıyor­sunuz. Biz yaşarken bile her gün ölüyoruz. Evim, ailem dağıldı. Neden hem ölen biz, hem de tutuklanan biziz? Neden onlardan kimseyi tutuklamad­ınız? Dükkanımız­a saldırıp neler yaptıkları­nı herkes biliyor. Benim evimden eşim ve iki oğlumu katlettile­r. Bir de oğlumu cezaevine attınız. Bu zulmü gören hiç mi kimse yok? Oğlumu serbest bırakın. Tüm suçlular dışarıda, benim oğlum da cezaevinde, bu hak mıdır? Bu zulme bir son verilsin artık” diyerek acısını dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Emine Şenyaşar
Emine Şenyaşar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye