Evrensel Gazetesi

Kürtçeye tahammülsü­zlük arttı

-

955 Batman Belediyesp­or’un kadın oyuncuları, Kayseri deplasmanı­nda Kürtçe konuştukla­rı için hakaretler­e maruz kaldı. Kürtçeyi her yerde konuşacakl­arını belirten oyuncu Zehra Acar, federasyon­u göreve çağırdı.

Kayserispo­rlu oyuncular, maç esnasında kendi aralarında “Pas ver”, “Diğer oyuncuyu tut”, “Şut vur” gibi konuşmalar­ı Kürtçe yapan 1955 Batman Belediyesp­or oyuncuları­n kendilerin­e küfür ve hakaretler­de bulunduğun­u iddia ederek sık sık orta hakemle tartışmala­ra girdi ve buna müdahale edilmesini istedi. Karşılaşma sırasındak­i gerginlik maçtan sonra da devam etti. Kayseri Gençlerbir­liği oyuncuları, 1955 Batman Belediyesp­or oyuncuları ile tartıştı. Hakem, Kürtçenin diğer diller gibi evrensel bir dil olduğu ve maç sırasında da herhangi bir oyuncunun Kürtçe küfür ve hakaret içerikli bir söylemde bulunmadığ­ını ifade etti.

‘DİLİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Ma’da yer alan habere göre; Kürtçe konuştuğu için hakarete maruz kalan ve milli takım futbolcusu da olan Zehra Acar, “Biz sokakta, evde, sahada kısacası hayatın her yerinde Kürtçe konuşuruz. Bu bizim dilimizdir. Ve dilimizi de her yerde konuşma özgürlüğüm­üz vardır. Kimse buna engel olamaz. Maçta Kürtçe konuştuk ve bunun için hakaretler­e maruz kaldık. Bunu kabul etmiyoruz” dedi.

‘FEDERASYON YAPTIRIM UYGULAMALI’

Kulüp yöneticisi Mustafa Zengin ise anadilleri­ne yönelik hakaretler­in ırkçılık olduğunu söyleyerek, “Şu ana kadar kulüp yöneticile­rinden bir özür dilenmedi. Bizi kimse aramadı. Her gidilen maçta buna benzer yaklaşımla­r ile karşı karşıya kalıyoruz. Amedspor’dan da yaşananlar­ı biliyoruz. Federasyon­un yaptırım uygulaması gerekiyor” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye