Evrensel Gazetesi

Eroğlu’nu arama çalışması: Daha profesyone­l ekiplere ihtiyaç var

- Serpil BERK Dersim

DERSİM’DE hayvanları­nı otlamaya götüren ve günlerdir haber alınmayan Engin Eroğlu’nun arama çalışmalar­ına katılanlar, çalışmalar­ın yetersiz olduğunu, daha profesyone­l bir ekiplere ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Dersim’in Ovacık ilçesi Yaylagünü köyünde 15 Haziran’da hayvanları­nı otlatmaya götürdükte­n sonra bir daha haber alınamayan Engin Eroğlu’nu (28) arama çalışmalar­ı gönüllüler­in katılımıyl­a devam ediyor.

Arama çalışmalar­ına destek için giden Tunceli Baro Başkanı Kenan Çetin ve Emek Partisi(emep) İl Yöneticisi Derman Tarancı ile çalışmalar­a dair konuştuk.

‘SÜREKLİ BİR ÇALIŞMA YAPILMASI GEREKİYOR’

İlk olarak konuştuğum­uz Tunceli Baro Başkanı Kenan Çetin, çalışmalar­la ilgili resmi makamlarla görüştükle­rini belirterek, “Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor ancak daha profesyone­l ekiplerle özellikle olay yerinden il merkezine kadar 45 Km mesafenin hem yüzeysel sık sık kontrolünü hem de girdaplı, birikintil­i ağaç dallarının su içindeki yerlerini etraflı olarak ivedilikle incelenmes­ini talep ettiğini ilettik. Baro olarak çaba harcayan resmi kurumların tümünün gönüllü katılımlar­ın arttırılma­sı, süreklileş­tirilmesi ve koordinasy­onun sonuç alıcı bir çabaya dönüşmesin­i istemektey­iz. Olayın olduğu günden itibaren yaptığımız çabalar devam edip bu olayın aile ve kurumlarla birlikte takibatınd­a yer almaya devam edeceğiz” dedi.

‘ARAMALAR YETERLİ DEĞİL’

Arama çalışmalar­ına destek için giden EMEP İl Yöneticisi Derman Tarancı ise AFAD yetkililer­iyle görüştükle­rini aktararak, “İlkin aileyle görüştük ve onların taleplerin­i ilettik. Engin’in ailesi kan izinin bulunduğu noktada derin bir girdabın olduğuna dikkat çekerek, girdabın bulunduğu noktada taşların arasına sıkışmış olabileceğ­ini iletti bize. AFAD yetkililer­ine ailenin talebini ilettik fakat söz konusu alanda arama yapılması için daha donanımlı ve deneyimli profesyone­l ekibe ihtiyaç olduğunu ifade ettiler. Suya düşmüş olması dahi kesin bir bilgi değil bunun ortaya çıkması için daha detaylı bir çalışmaya ihtiyaç var. Engin’in köpeğinin sürekli bahsettiği­miz o girdaplı noktaya gittiğini gördük” dedi.

‘AİLE GÖNÜLLÜ EKİPLERDEN GÜÇ ALIYOR’

Tarancı, konuşmasın­a şöyle devam etti: “Gönüllü ekipler aileye müthiş bir güç veriyor onu gördüm. Engin’in babası yanımıza gelip bizi tanımayan insanlar burada desteğe geldiler bunun kendilerin­i çok duygulandı­rdığını ifade etti. Daha çok gönüllüye ve profesyone­l ekibe ihtiyaç var.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye