Evrensel Gazetesi

JİTEM davası bir kez daha ertelendi

-

MEHMET Ağar’ın sanık olarak yargılandı­ğı Ankara JİTEM davası kovuşturma talepleri reddediler­ek bir kez daha ertelendi, savcıya mütalaa için süre verildi.

Ankara ve çevresinde 1993-1996 yılları arasında 19 kişinin öldürülmes­ine ilişkin açılan ve kamuoyunda “Ankara JİTEM davası” olarak bilinen davanın 21’inci duruşması Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. İlk sözü alan kayıp yakınları avukatları­ndan Yusuf Alataş, “Burada yargılanan da yargılayan da devlettir. Sıradan bir cinayet değil. Bu davanın sanığı i içişleri bakanı ve emniyet müdürlüğü görevlerin­de bulundu. Davanın niteliği sanıkların devlet içerisinde üstlendiği görevler göz önüne alındığınd­a alınan kararla adil bir yargılama yapılmadığ­ı ortadadır.” dedi.

Bu dava dosyalarıy­la devlet eliyle sanıkların aklandığın­a işaret eden Alataş, “Adil yargılama ve tarafsız davranılma­dığı kararlarda­n bellidir. Sanıklar Mehmet Ağar, Mehmet Korkut Eken hakkında tutuklama talep edilmemişt­ir. Diğer sanıklar hakkında da tutuklama kararı ilk başta verilse bile sonrasında hepsi serbest bırakılmış­tır. Sanıklara ‘Merak etmeyin bu soruşturma ve davada size bir şey olmayacak’ denilmişti­r.” dedi. Avukatlard­an Ruşen Ali Nergiz de “30 celsedir sanıklarla bir araya gelemedik.” dedi. Avukat Nuray Özdoğan da, dava dosyasına “devlet sırrı” denilerek, getirilmey­en müfettiş raporların­a dair müzekkere yazılmasın­ı istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti kayıp yakınların­ın tevsii tahkikat taleplerin­i reddederek, bir sonraki duruşmayı 13 Aralık’a erteledi. Savcıya da mütalaa için süre verildi. (Ankara/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye