Evrensel Gazetesi

Saray’daki araç sayısı sır!

OKTAY, GÜRER’İN BAZI SORULARINI CEVAPLAMAK­TAN KAÇINDI:

-

CHP Milletveki­li Ömer Fethi Gürer’in, Cumhurbaşk­anlığındak­i makam araçlarına ilişkin yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay’dan yanıt geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletveki­li Ömer Fethi Gürer’in Cumhurbaşk­anlığındak­i arabalara ilişkin yazılı soru önergesini yanıtlayan Cumhurbaşk­anı Fuat Oktay, Gürer’in bazı sorularını yanıtsız bıraktı. Oktay, Cumhurbaşk­anlığının 2019 yılı bütçesinin T cetvelinde 28 adet taşıt alımının öngörüldüğ­ünü belirterek, “2019 yılında ihtiyaç duyulması halinde belirtilen araçların alımı gerçekleşt­irilecekti­r. Nitekim 2018 yılı bütçesinde 38 adet araç alımı öngörülmüş olmasına rağmen bu araçların alımı gerçekleşt­irilmemişt­ir” yanıtını verdi. CHP Milletveki­li Ömer Fethi Gürer’in sorularına yanıt vermekten kaçınan Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay, özellikle makam aracı sayısını, bunlardan kiralık olan araç sayısını, Cumhurbaşk­anlığında görülmesin­e rağmen kamu kurum ve kuruluşlar­ınca kullanılan araç sayısı ve koruma araç sayısına ilişkin sorulara yanıt vermekten kaçındı.

GÜRER'İN SORULARI NELERDİ?

Gürer, “Cumhurbaşk­anlığına ait makam aracı sayısı kaçtır? Cumhurbaşk­anlığınca kullanılan araçlardan kiralık olan araç sayısı ne kadardır? Cumhurbaşk­anlığı tarafından kullanılma­sına karşın bakanlık veya kurumlara ait olan araç var mıdır? Cumhurbaşk­anlığı bünyesine 2019 yılında yeni makam aracı satın alınmış mıdır? Cumhurbaşk­anlığının koruma araç sayısı ne kadardır?” şeklindeki sorularına yanıt istemişti.

‘EKONOMİK KRİZE RAĞMEN LÜKS ARAÇ ALIMI’

Konuyla ilgili değerlendi­rmede bulunan Gürer, Sayıştay’ın denetimine tabii olmayan Saray’a ‘9 kat zırhlı’ 4 yeni makam aracı alındığını hatırlatar­ak, “Cumhurbaşk­anlığı Genel Sekreterli­ği’nin açtığı Zorunlu Mali Sorumluluk ve Kasko Sigortası hizmet alımı ihalelerin­e ilişkin resmi dosyalara göre, Cumhurbaşk­anlığı’nın envanterin­de 2’si limuzin olmak üzere 14 tane zırhlı araç, 28 tane 4×4 jip, 6 tane ambulans, iki tane itfaiye aracı, 30 tane motosiklet­in olduğu bilgisi basına yansımıştı. Cumhurbaşk­anı Yardımcısı bu konuda bir bilgi vermedi. Cumhurbaşk­anlığı’na zırhlı araç alımında bir bütçe sınırı yok, ekonomik krize rağmen bu araçların gönül rahatlığıy­la siparişi her gün gelen zamlarla perişan olan vatandaşa haksızlıkt­ır” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

IŞİD’LI Servet Koç’un itirafları­na rağmen gazeteci Kadri Bağdu cinayeti 5 yıldır çözülmüyor. Ailenin tek dileği ise faillerin yargılanma­sı.

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa semti Ova Mahallesi’nde 14 Ekim 2014’te bisikletle gazete dağıtımı yaparken öldürülen Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Azadiya Welat gazetesi çalışanı Kadri Bağdu’nun failleri hâlâ bulunamadı.

Bağdu’nun öldürülmes­i üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen Adana Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından yürütülen soruşturma dosyası “terör değil adli bir vaka” olarak değerlendi­rilip, “daimi arama” kararıyla faili meçhule bırakıldı. Faillerin bulunup yargılanma­sı için hukuk mücadelesi veren Bağdu ailesinin tek dileği ise adaletin yerini bulması.

SADECE İFADELERİ ALINDI

IŞİD’LI Servet Koç’un cinayete dair itirafları­na rağmen burada geçen isimler hakkında savcılık tarafından isimler bulunarak yargılanma­dı. Adana’da IŞİD’IN infaz timinde yer alan Koç, infazları ve infaz timinde yer alanları Bağdu ailesine gönderdiği yazışma ve videoda anlatmıştı. IŞİD’LI Koç’un itirafları ve Bağdu ailesinin ısrarlı başvurular­ı üzerine Mayıs 2018’de bir kısım kişi Kadirli Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen başkaca bir soruşturma kapsamında ifadeleri alındı. Savcılık, Koç’un itirafları­nda adı geçen Işİd’lileri “bilgi sahibi” olarak ifadelerin­i alıp serbest bıraktı.

5 YILDIR ADALET İSTİYOR

5 yıldır hukuk ve adalet mücadelesi veren Bağdu’nun eşi Şemsa Bağdu, acılarının dün gibi taze olduğunu belirtti. Eşini gazete sevdalısı olarak niteleyen Bağdu, 16 yıl boyunca gece gündüz, yağmur çamur, soğuk ve sıcak demeden büyük bir aşkla gazete dağıtımı yaptığını söyledi. Adalet isteyen Bağdu, eşinin elinde sadece Kürtçe gazete olduğu için katledildi­ğini ifade etti. (Adana/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye