Evrensel Gazetesi

ASKERİ HAREKAT BEŞİNCİ GÜNÜ GERİDE BIRAKTI

-

KUZEY ve Doğu Suriye’ye yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri­n (TSK) başlattığı operasyon beşinci gününü geride bıraktı. İçinde cihatçı unsurların­da olduğu eski adıyla Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yeni adıyla Suriye Milli Ordusu ile Tsk’nin birlikte yaptığı operasyona havadan da destek sağlanıyor. Ufra’nın Ceylanpına­r’ın karşısında­ki Resulayn (Serêkaniyê) ve Akçakale’nin karşısında­ki Tel Abyad (Gire Spî) şiddetli çatışmalar yaşandı. Aa’nın haberine göre, Suriye Milli Ordusu tarafından yapılan açıklamada, yoğun çatışmalar sonucunda Tel Abyad’daki köylerin büyük bir bölümünün kontrol altına alındığı ifade edildi. Ajans, Tel Abyad’daki gümrük kapısına Suriye Milli Ordusunun bayrağının çekildiği görüntüler­i paylaştı. Milli Savunma Bakanlığı, “Operasyon neticesind­e, 30-35 kilometre derinliğe inilerek M-4 karayolunu­n kontrolü sağlandı” denildi. Urfa’nın Akçakale ve Suruç ilçelerine havan mermileri düştü. Suruç’un Çaykara köyünde havan mermisinde­n bir kişi hafif yaralandı.

BİR GAZETECİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Kamışlı’dan Serêkaniyê’ye giden ve sivil olduğu iddia edilen konvoya saldırıda yapıldı. Saldırıda Hawar Haber Ajansı Muhabiri Seed Ehmed yaşamını yitirdi. Gazetecile­r Mehmet Ekinci, Ersin Çaksu, Bircan Yıldız ve Rojbîn Ekin ise yaralandı. Aynı saldırıda 11 kişi yaşamını yitirdi, 74 kişi de yaralandı.

IŞİD’LİLER KAÇTI İDDİASI

Euronews’in aktardığın­a göre; Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Tel Abyad yakınların­da Işİd’lilerin tutulduğu bir kamptan 100 kadar kadın ve çocuğun kaçtığını duyurdu. Suriye Demokratik Güçleri ise IŞİD’LE bağlantılı 785 yabancının kamptan firar ettiğini öne sürdü.

Birleşmiş Milletler Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğus­unda yürüttüğü operasyon nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanların sayısının 130 bine ulaştığını açıkladı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye