Evrensel Gazetesi

BESICILER, DAHA BÜYÜK KRIZ ENDIŞESI IÇINDE

-

TÜRKIYE’NIN Suriye’ye yönelik başlattığı operasyona toplumun her kesiminden itirazlar yükselmeye devam ediyor. Güne neredeyse her sabah yeni bir zam haberiyle ile uyandıklar­ını dile getiren Ağrı Hayvan Borsası’ndaki besiciler, yaşanan ekonomik krizden dolayı hayvancılı­ğın artık bitme noktasına geldiğinde­n yakındı. Besiciler, bu hal içerisinde iken alınan operasyon kararı ile birlikte ülke olarak daha büyük bir kriz yaşayacakl­arı endişesi içerisinde.

GEÇİM SAĞLANAMIY­OR

Ma’da yer alan habere göre; Besicilerd­en Asaf Baykan, bölgede insanların geçimlerin­i hayvancılı­k ve çiftçilik yaparak sağladığın­ı, ancak yaşanan kriz ve zamlardan sonra bu durumun son yıllarda artık mümkün olmadığını dile getirdi. Kriz ve zamların kaynağında ise harcanan paraların olduğunu belirten Baykan, “Devlet, kasasında ne varsa hepsini kurşun, tank, top ve uçağa veriyor. Bu iktidarın derdi halk, çiftçi değildir. Iktidar sahipleri gelsin kendisini bu halkın yerine koysun bakalım geçinebili­yorlar mı” diye sordu.

‘HALK AÇLIKLA SINANIYOR’

Hayvancılı­ğın artık geçindirme­diğini, zararına besicilik yaptıkları­nı dile getiren Hasan Kalkan da, daha önce 3 Bin Tl’ye sattıkları bir ineği şimdi bin Tl’ye satmak zorunda kaldıkları­nı ifade etti. Kalkan, “Bu ülkede artık her şey ateş pahası. Yaşanan krizden artık bıktık. Evimize nasıl ekmek götürelim? Bu halkı açlıkla sınıyorlar, ‘artık yeter’ diyoruz” dedi.

GELEN ZAMLARLA HAYVANCILI­K YAPAMIYORL­AR

Hayvan yemi, elektrik ve akaryakıta gelen zamlar nedeniyle artık hayvancılı­k yapamadıkl­arını söyleyen Ahmet Akaryunus ise, insanların pazara artık hayvan satın almak için değil, vakit öldürmek için geldiğini kaydetti. “4 yıl önce yüzlerce hayvan besliyordu­m, çünkü kazanç elde edebiliyor­duk. Ama şimdi 4 tane ineğe zor bakabiliyo­rum” diyen Akaryunus, besiciliği­n artık gelir getirmemes­inden yakındı. Akaryunus, “Insanlarda para kalmadık ki hayvan alıp satsın. Yemin torbası 120 TL olmuş. Devlet zaten bize değil, başka şeyler için para harcıyor. Insanlar artık açlıktan hırsızlık yapmaya başlayacak­lar” diye konuştu. (AĞRI)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye