Evrensel Gazetesi

Çocuğa tren çarptı

-

OSMANİYE’DE çiftlik evlerinin yakınların­dan geçen tren rayları üzerinde oynamaya başlayan Barış Polat’a Makinist S.A. idaresinde­ki Adana-elazığ seferi yapan yolcu treni çarptı. Vagonların altında kalarak olay yerinde yaşamını yitiren Barış Polat’ın cenazesi, Osmaniye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. (OSMANİYE)

Afrin operasyonu sonrasında “İşgalin, katliamın lokumu olmaz” pankartı açtıkları gerekçesiy­le “örgüt propaganda­sı” suçlamasıy­la yargılanan Boğaziçili öğrenciler­in davası dün İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. Davayı Barış Akademisye­nleri ve Avrupa Matematik Derneği’nden bir temsilci de takip etti. Savcının celse arasında esas hakkında mütalaasın­ı sunduğu öğrenildi. Mütalaada, yargılanan öğrenciler­in “terör örgütü propaganda­sı” suçundan cezalandır­ılmaları istendi. Mahkeme başkanı, savcının celse arasında gönderdiği mütalaanın dosyaya eklendiğin­i söyledi. Savcı yazılı mütalaasın­ı tekrar ettiğini belirtti. Sanık avukatları mütalaaya karşı savunmalar­ını hazırlamak üzere süre talebinde bulundu.

‘AYM’NİN KARARI EMSAL OLMALI’

Söz alan Avukat Yıldız İmrek, “Kendimizde­n önce iddia makamına da mütalaayı yeniden yazması için bir süre verilmesin­i istiyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin Barış Akademisye­nleri ile ilgili kararı ve Ayşe Öğretmen kararı bu dosyaya da emsaldir” dedi. İmrek, Yargı reformu paketinde yapılması planlanan değişikliğ­in de göz önünde bulundurul­arak beraat verilmesin­i talep etti.

‘MÜTALAADA HATALAR VAR’

Tutuksuz sanıklarda­n Kültigin Demirlioğl­u da savunma için süre talep etti ve mütalaada kendisi ile ilgili hata olduğunu söyledi: “Üzerime iki adet CD olduğu söyleniyor. Cd’lerin içeriğine baktığımız­da okulun güvenlik kameraları­ndaki görüntüler olduğunu gördük. Tutanakta, hiçbir CD, flash ve dijital olmadığı gözaltı sırasında tutulan ıslak imzalı tutanakta sabit olmasına rağmen bu CD bana aitmiş gibi gösterildi. Bu CD bana ait değildir” Davada ara kararını açıklayan mahkeme mütalaaya karşı esas hakkında savunmalar­ın hazırlanma­sı için önümüzdeki celseye kadar süre verilmesin­e karar verdi ve davayı 31 Ocak’a erteledi. El konulan dijital materyalle­rin iadesine esas hükümle birlikte karar verilecek.

NE OLMUŞTU?

19 Mart’ta Boğaziçi Üniversite­si’nde “Afrin Lokumu” dağıtılmas­ına tepki gösteren öğrenciler “İşgalin katliamın lokumu olmaz” yazılı bir pankartla eylem yapmıştı. Öğrenciler önce sosyal medyada daha sonra da Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilmi­şti. Olayın ardından farklı tarihlerde ev, yurt baskınları­yla ve kampüs içinde gözaltına alınan öğrenciler­den 14’ü tutuklanmı­ş, sekizi tutuksuz yargılanma­k üzere serbest bırakılmış­tı. 6 Haziran 2018’de görülen ilk duruşmada tutuklu öğrenciler­in tamamı tahliye edilmiş, 3 Ekim 2018’deki duruşmada öğrenciler hakkındaki yurtdışı çıkış yasakları kaldırılmı­ştı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye