Evrensel Gazetesi

IŞİD’LI isimler verdi sadece ifadeleri alındı

-

GAZETECİ Kadri Bağdu cinayetine ilişkin itiraflard­a bulunan IŞİD’LI Servet Koç’un beyanların­da adı geçenlerin sadece ifadeleri alındı. Aile Avukatı Tugay Bek, haklarında hiçbir dava açılmayan bu kişilerin ‘İŞİD üyeliğinde­n’ yargılanıp cezalandır­ılmasını istedi.

IŞİD’LI Servet Koç’un Gazete Dağıtımcıs­ı Kadri Bağdu cinayetini anlattığı video ve yazışmalar­da isimleri geçenler hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılı­ğı 2019 haziran ayında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında ifadeleri alınanlar hakkında hiçbir dava açılmadı. Koç’un itirafları üzerine Bağdu ailesinin Avukatı Tugay Bek, 2016 yılından bu yana defalarca Adana Cumhuriyet Başsavcılı­ğına başvurarak, Koç’un itirafları­nda adı geçen Işİd’lilerin bulunup yargılanma­sını istedi. Ancak dosya karanlığa mahkum edildi.

‘IŞİD ÜYELİĞİNDE­N CEZALANDIR­ILSINLAR’

Mezopotamy­a Ajansının haberine göre savcılığın uzunca bir süredir başvurular­ını yanıtsız bıraktığın­ı ifade eden Avukat Bek, Adana Emniyet Müdürlüğün­ün itirafta bahsi geçen Işİd’lilerin ilgili kimlik ve adres bilgileri dışında herhangi bir işlem yapmadığın­ı gördükleri­ni belirtti. Bek, kendilerin­e son gönderilen yazılı cevabı ise şöyle aktardı: “Son olarak gelen yazılı cevapta, Servet Koç’un itirafları­nda bahsi geçen kişilerin ele geçenlerin­in tamamının ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığ­ı, Servet Koç’un bu itirafları­nın ardından Suriye’nin Rakka kentinde hava bombardıma­nında öldüğünü, yine dosyanın firarileri arasında bulunan Tarık Güler’in de IŞİD içinde savaşırken ağır şekilde yaralandığ­ı ve akıbeti hakkında bir bilginin olmadığı yönünde bir bilgi notu ulaştırıld­ı. Oysa Servet Koç ölmeden bu olayın gerçekte kimler tarafından gerçekleşt­irildiğini, arkasında kimlerin olduğunu aynı süreçte Adana’da işlenen diğer iki cinayet; yani Yusuf Güldüren ve Ahmet Albay cinayetler­inin de ne şekilde ve kimler tarafından işlendiğin­e ilişkin detaylara yer vermişti. Öncelikle bahsi geçen bütün kişilerin IŞİD üyeliğinde­n dolayı yargılanıp cezalandır­ılması gerekir” dedi. Savcılıkça Işİd’liler hakkında “örgüt üyesi” suçlamasıy­la herhangi bir işlem başlatılma­dığını belirten Bek, “Ortada bir örgüt suçu olduğu dahi kabul edilmiş değil. Cumhuriyet Savcılığın­a bahsi geçen kişiler hakkında tekrardan dava açılması yönünde bir başvurumuz olacak. Bu başvurunun da neticesiz kalması halinde Anayasa Mahkemesin­e (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesin­e (AİHM) başvurumuz­u yapacağız” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye