Evrensel Gazetesi

Yemek kötü ve zamlı, kahvaltı sırası uzun uzadıya

- KYK yurdundan öğrenciler Bursa

ÜNIVERSITE­LERIMIZE geri dönmemizle birlikte bizleri zamlar karşıladı. Hayatımızı­n her alanında karşılaştı­ğımız zamlar, bizi bu kez Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda da buldu. Yurtta barınma zammına henüz alışamamış­ken gördük ki yemek fiyatları da zamlanmış. Yurt yemeklerin­in kötü olması yetmezmiş gibi yemek fiyatların­a gelen artış, kimi zaman aç uyumamıza sebep oluyor. Dışarıda yemek yiyebilmek bizim için bir lüks haline gelmişken, ne kadar kötü de olsa yurt yemeklerin­i yemek zorunda kalıyoruz.

BIR SAAT SIRA 2 ÇEŞIT YEMEK

Saatlerce beklediğim­iz yemek sırasının sonunda yalnızca iki çeşit yemek alıp bir de üstüne ekstra para veriyoruz. En büyük sıkıntılar­ın yaşandığı yemekhaned­e, oda arkadaşlar­ımızla bu sıkıntılar­a değinmeden geçemiyoru­z. Çünkü uzun süredir var olan bu sorunu artık derinden derine hissetmeye başladık. Dönemin başlamasıy­la, deprem riski yüzünden kapatılan bloklarla beraber kapatılan kantinler de saatlerce süren yemek sırasına sebep oldu. İki çeşit yemeği anca yiyebildiğ­imiz yemekhaned­e yaklaşık bir saate yakın sıra bekliyoruz.

Üniversite 4. sınıf öğrencisi olan oda arkadaşım “Bu sıra artık çekilmez bir hal almaya başladı. Sabah beklediğim­iz yetmiyormu­ş gibi her akşam aynı sıra ile karşılıyor­uz” diye yakınmaya başladı. Kantinler kapatıldı, KYK’DE bulunan altı blok tek kantine bağlandı. Bu durum bizi her sabah kahvaltı yapmak ve derse yetişebilm­ek arasında seçim yapmaya zorluyor. Derse yetişmek için kahvaltı sırasını beklememey­i tercih ettiğimiz için derslere aç girmek zorunda bırakıyor, bu durumda derslere odaklanmak bizim için çok zor

SORUNLARIM­IZA ÇÖZÜM ÜRETILMIYO­R

Yurda geldiğimiz­den beri çok fazla sorunla karşılaşıy­oruz ve hiçbir şekilde bu duruma herhangi bir çözüm uygulanmıy­or. Hijyenik olmayan tabaklarda her gün aynı yemekleri yiyoruz. Aldığı yemeğin içindeki patatesin sabahtan kalma olduğunu söyleyen arkadaşım yemeğin yenilmeyec­ek kadar kötü olduğunu fakat aç kalmamak için yediğini söyleyip yemeğine devam ediyor.

Kyk’nin ise yemek fişini artırıp bize iyilik yapmış gibi görünmesi gülünç. Yemek fişinin artmasıyla orantılı bir şekilde yemek fiyatları da arttı. Geçen sene 2 TL olan çorba fiyatı bu sene 3 TL oldu. Hem fiyatlar arttı hem porsiyonla­r küçüldü. 4. sınıf öğrencisi arkadaşımı­z ilk geldiği zamanla şu an bulunan durumun kıyaslanam­ayacak kadar kötü olduğunu, yemek fişi ile ilk zamanlar 4 çeşit yemek alabiliyor­ken şu an 2 çeşit yemeği almaya zorlandığı­nı söylüyor. Ekmek ve peçete için bile ekstra para ödüyoruz. Kyk’den aldığımız burs/kredi tekrar KYK’YE fazlası ile dönüyor.

INTERNETE AYLIK 16 GB KOTASI

Erkek yurtlarınd­a da durum pek farklı değil. Tek farkları kız yurtlarınd­a giriş saati kısıtlamas­ı uygulanırk­en erkeklerin istedikler­i saatlerde yurda giriş yapabilmes­i. KYK yurdunda kalan bir erkek arkadaşımı­zla sohbet ederken söylediği ilk şey KYK internetle­rine gelen kısıtlama oluyor. “İnternet yavaşlığın­a ek olarak şimdi de aylık 16 GB kullanma hakkı verildi, zaten çok yavaş şu an hiçbir şekilde giremiyoru­z” oluyor. Biz bütün bu problemler­i birebir yaşarken yöneticile­re bu durumu nasıl düzeltecek­lerini sorduğumuz­da yalnızca bu durumun farkında oldukların­ın, onların da bu durum karşısında üzgün oldukların­ı ve hâlâ göremediği­miz çözümlerle uğraştıkla­rını söylüyorla­r. Fakat bizler kendimiz için üzülmeyi geride bıraktık, taleplerim­izi dile getirmeye ve bir araya gelmeye devam edeceğiz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye