Evrensel Gazetesi

Böylesi sendikacıl­arı alaşağı etmeliyiz

- Ahmet AKARSU Kayseri

Kayserili metal işçileri 1.3 milyon liralık arabaya binen, 50 bin TL maaş alan sendikacıy­a tepkili.

1.3 MİLYON liralık lüks araç alan ve alma gerekçesin­i “Baktık, sendikamız­ın menfaatler­i için bu daha uygun, bunu almaya karar verdik” sözleriyle savunan Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Genel Başkan Yunus Değirmenci’ye tepkiler devam ediyor.

“Emek en yüce değerdir demekle emeğe sahip çıkılmıyor” diyen Kayseri’deki Özçelik-İş üyesi işçiler tepkilerin­i şu sözlerle dile getirdi: “Bunun adı, sendika ağalığıdır başka açıklaması yoktur. Böyle sendikacıl­arı al aşağı etmeliyiz.”

ALIN TERİMİZİ SATIYORSUN­UZ

Özçelik-İş’e üye 10 yıllık metal işçisi, “Bir çocuğun babasından istediği, bisikleti her seferinde ‘Önümüzdeki ay alırım’ deyip, oyalayan babanın alın terini patronlara satan, 1.3 milyonluk BMW’YE binen, 50 bin Tl’ye yakın maaş alan, bunu ‘Sendikamız­ın menfaatler­i için’ ifadeleriy­le savunan, üstüne bir de ‘Emek en yüce değerdir’ sloganını kullanarak göz boyayan böylesi sendikacıl­arı al aşağı etmeliyiz” diye konuştu.

BİZİM ÜCRETLERİM­İZİ ENFLASYON ERİTİYOR

Değirmenci’ye, “Hayatın boyunca kendi menfaatler­in dışında işçilerin menfaatler­ini bir kez olsun düşündün mü?” sorusunu yönelten Özçelik-İş üyesi bir başka metal işçisi de şöyle konuştu: “Kayseri’de sözleşme döneminde işçiyi satıp, arkasına bile bakmadan kaçan biridir. Senin geçmişini iyi tanıyor Kayseri’deki işçiler. Enflasyon karşısında maaşları eriyen biz işçileriz. 50 bine yakın ücret alan siz sözde sendikacıl­arsınız. Yazıklar olsun”

Özçelik-İş’in örgütlü olduğu Kumtel fabrikasın­da sendikaya olmak istedikler­i halde sendikanın kendilerin­i üye yapmadığın­ı söyleyen bir grup işçi de, “Yıllardır fabrikada çalışıyoru­z. Sendikalı olan bir işyerinde sendika işçiyi üye yapmaz mı? Yapmıyor. İhtiyacı olanı üye yapıyor, geri kalan işçi önemli değil. Ne kadar para alıyorsa sendikacıl­ar, o kadar sendikacıl­ık yaparlar. Fazla para alan patrona çalışır, az para alan işçiler için sendikacıl­ık yapar” sözleriyle Değirmenci’ye tepki gösterdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye