Evrensel Gazetesi

‘Savaş sadece Türkiye’nin iç sorununu değil Kürt sorununu da büyütecek’

-

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna başlattığı ‘Barış Pınarı’ harekatına tepki gösterdi. Pervin Buldan, partisinin grup toplantısı­nda konuştu. “Yeni bir savaş ve yıkım süreciyle karşı karşıyayız” diyen Buldan iktidara, “Türkiye’nin başlattığı operasyon Kürt ve diğer halkların geliştirdi­ği demokratik yönetime saldırıdır. Dertleri Kürtlerin kazanımlar­ıdır. Kimi kimin toprakları­ndan kovuyorsun­uz. Kuzey Suriye toprakları sizin babanızın malı değildir” diye tepki gösterdi.

Buldan iktidara, “Bu savaş Türkiye’nin Kürt sorunu başta olmak üzere iç sorunların­ı daha da büyütecekt­ir” diyerek, “Bu savaş daha fazla büyümeden, halklar karşı karşıya gelmeden Suriye toprakları­ndan çıkın” çağrısında bulundu. Buldan “Şimdi ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi’ deme zamanıdır. Artık herkes barış demelidir.” İfadelerin­i kullandı.

‘XELEF’İN MÜCADELESİ KADINLARA IŞIK TUTACAKTIR’

Buldan, saldırılar­da yaşanan sivil ölümlerin olduğunu belirterek, “Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef, Türkiye devletinin sorumluluğ­u altında çeteler tarafından uluslarara­sı yolda düzenlenen bir suikastla katledilmi­ştir. Hevrîn Xelef kadındı. Silahsızdı. Sivildi. Ve bir siyasetçiy­di. Rojava’da halkların kazanımını yok etmeye yönelik sürdürülen askeri harekat sırasında bir kadın siyasetçin­in suikastla katledilme­si tesadüf değildir. Kuzey ve Doğu Suriye’de özgür ve eşit yaşam ve toplum, kadınların öncülüğünd­e kuruluyor ve şekilleniy­or. İşte saldırının hedefi aynı zamanda kadınlardı­r, kadın özgürlük mücadelesi­dir. Xelef’in anısı, mücadelesi bütün Ortadoğu ve dünya kadınların­a ışık tutacaktır” dedi.

Öte yandan Buldan dün akşam ve bu sabah polis baskınıyla HDP’LI belediye ve ilçe belediye başkanları­nın gözaltına alınmasını da sert bir dille eleştirdi. Buldan, “Bu gözaltılar Kürt’e hakarettir, Kürt’ü hiçe saymaktır. Bu saldırılar çok açık ve net olarak göstermekt­edir ki Kürtlerin en meşru yoldan elde ettiği kazanımlar bile bu iktidarın hedefinded­ir. Bizler direne direne kazanmaya devam edeceğiz” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye