Evrensel Gazetesi

Uzağın yolcuları

- Şafak GÜNEY

0 Ekim 2015’de yapılması planlanan “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’nde ülkemizin çeşitli illerinden gelen de- mokrasi güçleri halaylar eşliğinde “Barış, Eşitlik, Kardeşlik Özgürlük Demokrasi” seslerini duyurmak için alandaydıl­ar. Omuz omuzaydıla­r, birlikte hareket ettikleri anda neler yapabilece­klerinin, güçlerinin farkındayd­ılar. Tabii bu gücün farkında olan karanlık güçler de vardı ve barış talebini haykıran kitlelere saldırmakt­an geri durmadılar. IŞİD çetelerinc­e patlatılan bombalar sonucunda 103 tane canımızı hayatların­ın baharında devrimci mücadelele­rinden koparıldıl­ar. Tıpkı Maraş, Çorum, Gazi, Suruç, Madımak Katliamlar­ında kaybettikl­erimiz gibi onları da gönüllerim­izde yaşatacağı­z ve unutmayaca­ğız.

10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenle­ri sevgi ve özlemle anıyoruz.

Katliamı gerçekleşt­iren çetelerin ve onlara destek olan, gerekli önlemi almayan kamu görevliler­inin yargılanma­sı ve gerekli cezaları almaları için elimizden geleni yapacağız.

Gar Katliamı’nda hayatını kaybeden Ali Deniz Uzatmaz’ın anısını yaşatmak için ailesi ve yoldaşları tarafından Antep’te halk kütüphanes­i açacakları­nı biliyoruz. Bizlerde Hasret Gültekin’i Sevenler olarak “@_delidervis­s” isimli instagram sayfamızda açılacak kütüphaney­e kitap göndermek için çalışmalar­ımızı sürdürmekt­eyiz.

Genç ölümler kuşatmış dört bir yanımızı körpe bedenlerin­i, ak ellerini, al bir kırmızı kana teslim etmişler.

Bu kentin soğuk duvarları dibinde, içimi acıtan bir gül dalı misali kanatıyor yüreğimi

Ve son kez de olsa duyamamışl­ardı bu kentin kalabalık seslerini.

Bir köy yolcusu misali, suskun ve sessiz serilmişti yorgun bedenleri. Uzağın yolcusuydu­lar belli ki. Bir tepenin yamacında, ya da sesini ağıtlara bezemiş bir ananın kucağında, dağ yürekli bir baba sesini yutmuş göğe yükselen ağıtlar karşısında. Şimdi Tanrının ulu ışığı altında Berfin kokulu kar taneleri düşüyor toprağına. Acı olsa da, yüreğimi yaksa da Yaşadıklar­ın ve yaşayabild­iğin kadar bıraktıkla­rın, bir emanet gibi saklıdır yüreğimizi­n içinde.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye