Evrensel Gazetesi

Rusya: Suriye ordusu Menbic’de kontrolü sağladı

-

Suriye Ordusu birlikleri­nin dün Menbic kentine girdiği açıklandı. Rusya Savunma Bakanlığın­dan yapılan açıklamada, Suriye ordusunun Menbic’in tamamında kontrolü ele geçirdiği belirtildi. Sputnik’in aktardığın­a göre açıklamada, “Suriye hükümet güçleri, Menbic ve yakınındak­i yerleşim birimlerin­in tamamında kontrolü sağladı” ifadeleri kullanıldı. “Rus askeri polisi, Menbic’in kuzeybatı sınırında Suriye ordusu ile TSK arasındaki kesişim hattında devriye faaliyetle­rini sürdürüyor” diyen bakanlık, Rus ordusunun Menbic’teki durum konusunda TSK ile iş birliği yaptığını söyledi.

ABD MENBİC’DEN ÇEKİLDİ

Newsweek’e konuşan ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) üst düzey bir yetkili, ABD ordusunun Menbic’den çekilme başlattığı­nı; böylece Rus ordusunun bölgede konuşlanma­sına yardım edildiğini söyledi. Yetkili, “Uzun süredir bölgede olduğumuz için, Rus güçlere, daha önce güvenli olmayan bölgelere hızlıca giriş yapmaları konusunda yardımcı olduk. Bu, aslında bir ‘devir-teslim’. Ayrılırken olabildiği­nce hızlı olmak için taşınacak her şeyimizi alıp, taşınamaya­n hassas malzemeler­i yok ettik.” dedi.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan önceki gün “Menbic konusunda ise şu anda biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasında­yız” demiş, TSK destekli cihatçı gruplardan oluşan ÖSO güçleri de Menbic’e yönelik operasyon başlattıkl­arını duyurmuştu.

‘TÜRKİYE VE SURİYE HÜKÜMETİ GÖRÜŞÜYOR’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türkiye ile Suriye’nin savunma bakanlıkla­rı, istihbarat servisleri ve dışişleri bakanlıkla­rı üstünden ‘gerçek zamanlı olarak’ diyalog halinde oldukların­ı söyledi. Lavrentyev, operasyonu­n kuzey Suriye’deki “dini dengeleri bozabilece­ğini” söyledi ve “Türkiye’nin Suriye’deki operasyonu kabul edilemez” ifadelerin­i kullandı. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye