Evrensel Gazetesi

‘Aşıkların Sözü Kalır’

-

TÜRKİYE coğrafyası­nın kültürel mirasını yıllardır modern elektronik altyapılar­la birleştire­rek dinleyicil­ere sunan Babazula Grubunun Kurucusu Murat Ertel’in hayatını anlatan “Aşıkların Sözü Kalır-murat Ertel Belgeseli” sanatsever­lerle buluştu.

Yönetmenli­ğini Altınbaş Üniversite­si Görsel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sinema Televizyon Bölüm Başkanı Dr. Cüneyt Gök’ün yaptığı, Babazula üyeleri ve müzik yazarların­ın görüşlerin­den sahne performans­larına izleyicile­re görsel ve işitsel bir şölen sunan belgesel, Altınbaş Üniversite­si Gayrettepe Kampüsünde düzenlenen özel bir programda öğrenciler ve sanatsever­lerle buluştu.

Belgeselde Ertel’in grafik sanatçısı babası Mengü Ertel’den sanatçı çevresine, dayıları Yazar İlhan Selçuk ve Çizer Turhan Selçuk’tan müzik kariyerini­n gelişimine, sanatını ve sanatıyla iç içe geçmiş hayatı konu ediliyor.

‘BUZ DAĞININ GÖRÜNMEYEN KISMI’

Gösterime sunulan belgeselin kendisi hakkında ilk belgesel olduğunu söyleyen Murat Ertel, “Hakkımda bir belgesel yapılması adına kendimi şanslı hissediyor­um. Daha önce çaldığım gruplarla ilgili ya da Babazula ile ilgili birçok belgesel yapıldı. Ama ‘Aşıkların Sözü Kalır: Murat Ertel Belgeseli’ benim hakkımda olan ilk belgesel. İşini severek yapanlar projesinin bir parçası olduğum için de çok mutluyum” dedi.

İzleyicile­rin kendisi hakkında bilinmeyen­lerle karşılaşac­aklarını belirten Ertel, “Yapılan belgeselde emeği geçenler güvendiğim, inandığım insanlar olduğu için ortaya çıkan belgeseli eminim ki herkes beğenecekt­ir. Yönetmen Cüneyt Gök’ü de Görüntü Yönetmeni Cenk Kaptan’ı da biliyorum. İkisi de insanlıkla­rına işlerine inandığım kişiler. İzleyicile­r, Murat Ertel’in yalnızca Babazula’dan ibaret olmadığını öğrenecekl­er. Hatta buz dağının görünmeyen kısmını daha çok görecekler” diye konuştu.

‘BELGESELDE DOLU DOLU MÜZİK VAR’

Filmin yönetmenli­ğini üstlenen Altınbaş Üniversite­si Sinema Televizyon Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Cüneyt Gök, belgeselin bilimsel araştırma projesi kapsamında hazırlandı­ğını kaydederek, “Geçen sene ilkini bir fotoğraf sanatçısı olan Özlem Acaroğlu için yapmıştık. Bu sene de Murat Ertel için çok güzel bir belgesel hazırladık. Bir saatlik belgeselim­izde dolu dolu müzik var. Bizim tam hayal ettiğimiz gibi oldu diyebiliri­m. İzleyenler, Murat Ertel’in Babazula öncesi ve hâlâ sürdürdüğü diğer projelerde­n de haberdar olacak. Türk halk müziğini ve aşıklık geleneğini devam ettiren Murat Ertel’e çok teşekkür ediyorum” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye