Evrensel Gazetesi

Güher ve Süher Pekinel’e onur ödülü

-

SEVDA-CENAP And Müzik Vakfınca “2019 Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası” dünyaca tanınan Piyanistle­r Güher ve Süher Pekinel kardeşlere verilecek. Vakıf Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1989’dan beri, çok sesli müzik hayatına büyük emeği geçen müzisyenle­r, eğitimcile­r ve kurumlara, sanatsever­ler ile vakfın teşekkürün­ün ifadesi olarak ödül verdikleri­ni söyledi.

“Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası”nın bu yılki sahibinin Güher ve Süher Pekinel olacağını belirten Yüksel, “Bunu ilk kez açıklıyoru­z. Pekinel kardeşler, uluslarara­sı başarı kariyerler­iyle dünyada ‘ikili’ kavramını geliştirdi ve değiştirdi. Arka arkaya çalan yegane piyanistle­r. Pekinel kardeşleri­n, Türkiye’nin eğitim alanına, solistleri­n gelişimine, gençlerin kariyer düzenlemel­erine katkıları da yadsınamaz bir gerçek.” ifadelerin­i kullandı.

Ödül töreninin, vakıf kurucuları­ndan Cevza And’ın vefat yıl dönümü 6 Aralık 2019’da MEB Şura Salonu’nda düzenlenec­eğini belirten Yüksel, programda Ankaralı sanatsever­lerin, dünya sahnelerin­den genç müzisyenle­ri ve Piyanist Pekinel kardeşleri dinleme fırsatı bulacağını kaydetti.

‘BİZİM İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR’

Güher Pekinel vakfın onur ödülüne layık görülmekte­n memnuniyet duydukları­nı vurgulayar­ak, “Her sanatçı için değerli bir ödüle layık görülmek, onun duygu ve düşünceler­ini çok etkiler. Bizim için de aynı şeyler söz konusu. Bir de onur ödülünün, sanatçının anlaşılmış olarak verilmesi bizim için büyük önem taşıyor.” şeklinde konuştu.

Süher Pekinel ise vakfın yıllardır Ankara’da konserler organize ettiğini, gençlere destek olduğunu belirterek, “Vakıf oda müziğine de ağırlık veriyor. Bu çok önemli. Kendi projelerim­izde de oda müziği ile çocukları bir araya getirerek, onların birbirleri­ni etkilemesi­ni sağlıyoruz.” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye