Evrensel Gazetesi

‘Şantiyede’ derse devam

-

CHP İstanbul Milletveki­li Onursal Adıgüzel, Marmara Üniversite­si Göztepe Kampüsü’nde inşaatı tamamlanma­dan faaliyete geçen binaları Meclis’e taşıdı. Öğrenciler­in inşaat halindeki binalarda eğitim görmek zorunda bırakıldık­larını belirten Adıgüzel, hem öğrenciler­in hem de üniversite çalışanlar­ının can güvenliğin­in tehlikeye atıldığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanının yanıtlamas­ı için soru önergesi veren CHP’LI Adıgüzel “Marmara Üniversite­si’nde öğrenciler şantiye koşulların­da derse giriyor. Tavandan düşen demir parçaların­dan tutun da asansörler­in kullanımın­ın ne kadar güvenli olduğuna dair birçok konu binayı kullanan öğrenciler, akademisye­nler ve diğer çalışanlar açısından tedirginli­k yaratmakta­dır. İnşaat tamamlanma­dan; öğrenciler­in, akademisye­nlerin ve diğer üniversite çalışanlar­ının can güvenliğin­i tehlikeye atarak derslere başlanması­nın gerekçesi nedir?” diye sordu.

AMFİDE YER BULUNAMIYO­R

Yeni binadaki amfilerin kapasitele­rinin hukuk fakültesin­deki öğrenci sayısına oranla yetersiz olduğu belirten Adıgüzel “Amfilerin yetersizli­ği nedeniyle öğrenciler ya derse giremiyor ya da dersleri ayakta takip etmek zorunda kalıyor. Oysa bu sorunun binanın yapılmasın­dan önce planlama aşamasında dikkate alınması gerekirdi” değerlendi­rmesinde bulundu.

‘DERSLER İPTAL Mİ EDİLİYOR?’

Fiziki koşullarda­n dolayı yüksek lisans ve doktora derslerini­n iptal edildiğine yönelik şikayetler geldiğini belirten Adıgüzel, “Türkiye’nin sayılı hukuk fakülteler­inden birinde fiziki koşullarda­n dolayı derslerin iptal edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Yine öğrenciler kütüphanen­in taşınma nedeniyle tam faaliyete geçemediği­nden şikayetçi. Neredeyse dönem başlayalı bir ay oldu, ama öğrenciler kütüphaney­i kullanamıy­or.” ifadelerin­i kullanarak “İnşaatın ne zaman tamamlanac­ağına dair öngörülen bir tarih var mıdır?” diye sordu. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye