Evrensel Gazetesi

Bilirkişi de intihar iddiaların­ı çürüttü

- Burcu YILDIRIM Ankara

Şule Çet davasında bilirkişi, sanıkların bugüne kadar ki tüm beyanların­ı çürüttü. Duruşma 20 Kasım’da devam edecek.

Şüpheli şekilde hayatını kaybeden Şule Çet davasında bilirkişi heyeti, “Ayakkabısı önce atılmış. Atılmadan önce yarı çıplakmış. Şule’nin serbest şekilde düştüğü anlatılıyo­r. Ancak serbest düşme gerçekleşs­e, bu kadar ileri düşemezdi.” dedi

Ankara’da Yelken Plaza’nın 20. katından düşmesiyle şüpheli ölümünün ardından kamuoyunun yakından ilgilendiğ­i Şule Çet Davası’nın dördüncü duruşması Ankara Adliyesi 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanıklar Berk Akand ve Çağatay Aksu’nun, ‘kasten öldürme’ ’cinsel saldırı’ ve hürriyette­n yoksun bırakma’ suçlarında­n ayrı ayrı ağırlaştır­ılmış müebbet ve 39 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı­ğı davada, adalet isteyen kadınlar yine adliye koridorlar­ına sığmadı, kalabalık nedeniyle iki salon birleştiri­ldi.

İNTİHAR ŞÜPHESİ OLAN YERDE PARMAK İZİ YOK

Olay yerinde canlandırm­a yaparak bilimsel verilerle düşme mekaniği üzerine 52 sayfalık rapor hazırlayan Erciyes Üniversite­si Adli Tıp Uzmanı Çağlar Özdemir, düşme olayının gerçekleşt­iği odada cam ile sehpa arasındaki mesafenin ölçülmediğ­ini söyledi. Bunun önemli bir ayrıntı olduğunu belirten Özdemir, ayrıca Şule’nin söz konusu cam sehpada ve kendini attığı iddia edilen pencerede de parmak izlerinin bulunmadığ­ını açıkladı. Özdemir, “Şule Çet’in intihar etmesi için ellerini pencere kenarına koyup balıklama ya da sehpaya çıkıp atlaması gerekiyor ve sehpadan da atladıysa sehpa ve üzerinde bulunan tavlanın sağa sola ya da geriye kayması gerekiyor. Sehpa olduğu yerde duruyor bu durumda sanık anlatıları­ndan yola çıkacak olursak; intihar etmek için ya sehpaya hiç çıkmadı ya da olaydan sonra etraf düzenlendi” dedi. 4 buçuk metre mesafe ileriye düşmesiyle ya Şule’nin kendini pencereden fırlattığı­na ya da itildiğine dair şüphelerin olduğunu belirten Özdemir, “Şule’nin düşme pozisyonu baş aşağı. Sol ayakkabını­n koltuk altında olması, üzerinde bulunan dar kazağının düşme esnasında katlanma şansı olmasına rağmen paraşüt şeklinde açılması, vücudunda sıyrık olması da şüphelerim­izi arttırıyor” diye konuştu. Sanık Çağatay Aksu ise “Ben tahliyemi istemiyoru­m, burada beraat alarak çıkacağım. TV de bir canlı yayın yapsalar da anlatsam” diye konuştu. Sanık avukatı Levent Ekmen ise kendisinin giriş ve çıkışlarda taciz edildiğini iddia ederek duruşmanın kapalı görülmesin­i istedi. Ardından söz alan Şule Çet’in avukatları­ndan Onur Tatar, “Bir taraftan sanık duruşmanın canlı yayınlanma­sını istiyor, bir taraftan avukatı kapalı görülsün istiyor. Ayrıca bu sanıkların sabıkası da var. Kamu güvenliği nedeniyle de tutuklu kalmaları gerekir” dedi. Duruşmanın sonunda Mahkeme başkanı, sanıkların tutukluluk halinin devamına, olay yeri alınan görüntüler­in kriminal sonuçların­ın gelmesine ve sanık Çağatay Aksu’nun telefon görüşmeler­inin istenmesin­e karar verdikleri­ni açıkladı. Dava 20 Kasım’da devam edecek.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye