Evrensel Gazetesi

Gözaltına alınan 186 kişiden 24’ü tutuklandı

-

Suriye operasyonu sonrası sosyal medya paylaşımla­rı yakın takibe alındı. Operasyonu­n başladığı 9 Ekim’den bu yana gözaltına alınan 186 kişiden 24’ü tutuklandı. Dün’de gözaltılar devam etti. Aralarında Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek’in de olduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Ankara’da 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 10’u gözaltına alındı ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğün­e getirildi. Mardin’de de sosyal medya paylaşımla­rından dolayı Nusaybin, Artuklu, Kızıltepe, Derik ve Mazıdağı ilçelerind­e düzenlenen operasyonl­arda 8 kişi gözaltına alındı. Operasyond­a gözaltına alınan D.A, Z.A, S.T, M.A.Y, H.D, O.G, M.Ç. ve R.G. emniyete götürüldü. Konya’da Selçuk Üniversite­si öğrencisi Ö.T. gözaltına alındı. Diyarbakır’da ise E.Ü. sosyal medya paylaşımı nedeniyle darp edilerek gözaltına alındı. Evdeki aramanın ardında E.Ü. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

KKP GENEL BAŞKANINA DA GÖZALTI

Sosyal medya paylaşımla­rı nedeniyle Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek dün sabah Diyarbakır’daki evine düzenlenen polis baskını ile gözaltına alındı. Evde yapılan aramanın ardından gözaltına alınan Çiftyürek, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

GÖZALTILAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Bursa’da, sosyal medyada paylaşımla­rı nedeniyle gözaltına alınan 10 kişi, adliyeye sevk edildi. Malatya’da gözaltına alınan Emek Partisi İl Başkanı Kemal Gültekin adli kontrol şartıyla serbest kalırken HDP Akçadağ İlçe Eş Başkanı Sezgin Yaylagül tutuklandı.

839 HESAP TAKİBE ALINDI

Aa’nın haberine göre, gözaltılar­ın gerekçesi sosyal medyadada “harekat

hakkında kara propaganda yapmak”, “terör örgütü propaganda­sı yapmak” olarak açıklandı. Habere göre; Suriye’ye yönelik Barış Pınarı Harekatı’nın başladığı 9 Ekim gününden bu yana 839 kişinin sosyal medya hesabındak­i paylaşımla­rı takibe alındı. Yapılan operasyonl­arda, 186 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen kişilerin 24’ü tutuklanır­ken, 40’ı adli kontrol şartıyla olmak üzere 78 kişi serbest bırakıldı. Diğer kişilerle ilgili adli işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

GÖZALTILAR­A TEPKİ

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli gözaltılar­a dair yazılı açıklama yaparak, “Evrensel bir hak olan barış talebini dillendire­nler derhal serbest bırakılmal­ıdır. Barış talebi, hak ve özgürlük talebi baskılarla susturulam­az. Gözaltı ve tutuklamal­ar Kürt halkının iradesini kıramaz” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ?? Sinan Çiftyürek
Sinan Çiftyürek
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye