Evrensel Gazetesi

IŞİD’I araştırma önergesi reddedildi

-

HDP tarafından, Sdg’nin cezaevinde bulunan IŞİD’LI İlyas Aydın’ın, MİT yetkililer­iyle görüştüğü, Türkiye’deki saldırılar­dan haberdar oldukların­a ilişkin iddialar için verilen araştırma önergesi genel kurulda kabul edilmedi. HDP Antep Milletveki­li Mahmut Toğrul, Suriye’ye yönelik operasyond­a Suriye Milli Ordusu içerisinde yer alan cihatçılar­la birlikte hareket edilmesine de tepki gösterdi.

Gazetemize konuşan HDP’LI Mahmut Toğrul, Suriye savaşı başladığın­da Türkiye’nin kendine yakın bir iktidarın başa gelmesi ve olası bir Kürt statüsünün oluşmasını­n engellenme­sini hedeflediğ­ini söyledi. Bunun için AKP iktidarını­n bazı gruplarla iş birliğine gittiğini belirten Toğrul, IŞİD’LI İlyas Aydın’ın Türkiye istihbarat­ıyla Antep ve Ankara’da toplantıla­r yaptığı yönündeki iddiaların­ın, Antep 1. Ağır Ceza Mahkemesin­e yansıyan IŞİD’IN sınırı rahatça kullanması­na ilişkin belgelerin­in araştırılm­ası gerektiğin­i söyledi. IŞİD’IN Suriye’de Ezidiler, Hristiyanl­ar, Aleviler ve Kürtlere karşı yaptığı katliamlar­ın, Türkiye’de de iktidara muhalif kesimlere karşı yapıldığın­ı hatırlatan Toğrul, “Bunlara yönelik ciddi istihbarat­lara rağmen önlem alınmadı. Türkiye’nin özellikle IŞİD’IN kriminaliz­e olmasından sonra oluşan türevi cihatçı örgütlerle işbirliğin­e gittiğini belirten Toğrul, “Cumhurbaşk­anı Erdoğan, sınırda 17 bin IŞİD’LI yakaladıkl­arını ve bunlardan 5 bin 500 kişiyi gözaltına aldıkların­ı söyledi.

Ama geri kalan 11 nin 500 kişiyi ne yaptıkları­nı söylemiyor. Türkiye IŞİD’E karşı terörist örgüt olarak kabul etti ama onun türevi çetelerle Suriye harekatınd­a birlikte yer aldı. Bu ÖSO çetelerini­n Kuva-ı Milliye ile karşılaştı­rılması ve onların Suriye’de yaptıkları Türkiye’nin ayağına dolaşacak. Bu çetelere verilen destek çekilmelid­ir. Ortadoğu halklarını­n arasına nifak tohumları ekilmemesi gerekiyor” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye