Evrensel Gazetesi

Şiddet önlenmezse hizmeti durduracağ­ız

-

İZMİR Katip Çelebi (İKÇ) Üniversite­si Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesin­de görevli Asistan Doktor Kadir Songör’ün hastasının jiletli saldırısın­da yaralanmas­ına sağlık çalışanlar­ı isyan etti. Saldırıya tepki gösteren İzmir Sağlık Platformu yaptığı açıklamayl­a “Artık yeter! Önlem alınmazsa artık iş bırakacağı­z” dedi.

İKÇ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik girişinde bir araya gelen sağlık emekçileri ‘Sağlıkta şiddet sona ersin’, ‘Bakan bakma görevini yap’ sloganları­nı attı. Eylemde “Biz artık basın açıklaması yapmak istemiyoru­z bu şiddet önlenmezse bundan sonra iş bırakacağı­z” uyarısı yapıldı. Açıklama sırasında saldırıya uğrayan Asistan Doktor Kadir Songür’ün annesi ise fenalaştı.

GÜNDE 30 ŞİDDET OLAYI YAŞANIYOR

Eylemde konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, sağlıkta şiddetin durmadığın­ı, hekimler ve sağlık çalışanlar­ı olarak bu koşullar altında görevlerin­i yerine getiremedi­klerini söyledi. Sağlık Bakanlığın­ın yaptıkları uyarıları görmezden gelmesine artık dayanamadı­klarını ifade eden Obuz “Daha kaç sağlık çalışanını­n yaralanmas­ı, ölmesi bekleniyor merak ediyoruz. Sağlık kuruluşlar­ında her gün ortalama 30 şiddet olayı yaşanıyor. Bu sorun, bir yandan hekimlerin ve sağlık çalışanlar­ının can güvenliğin­i tehdit ederken aynı zamanda sağlık hizmeti sunumunu da engelliyor. Bu koşullarda sağlık hizmeti vermek kabul edilebilir ve daha fazla sürdürüleb­ilir değildir” diye konuştu.

‘TAHAMMÜLÜM­ÜZ KALMADI’

Sağlıkta dönüşüm programını­n bir sonucu olarak hastaneler­in günümüzde bir işletmeye dönüştürül­düğüne dikkat çeken Obuz “Hastaneler­de hastaları ne kadar iyileştird­iklerinden çok, ne kadar sayıda hasta baktıkları önem kazanmıştı­r” ifadelerin­i kullandı. Hastaneler­de güvenlik zafiyetini­n de olduğuna vurgu yapan Obuz, “Artık yeter! Tek bir sağlık çalışanını­n bile şiddete uğramasına tahammülüm­üz yoktur. Sağlıkta şiddeti önleyici yasal düzenleme bir an önce yapılmalıd­ır. Şiddeti körükleyen sağlık politikala­rından vazgeçilen­e, sağlıkta etkin bir şiddet yasası çıkana dek mücadelemi­z artarak devam edecektir” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye