Evrensel Gazetesi

Bülent Arınç’ın damadı ‘FETÖ’DEN beraat etti

-

CUMHURBAŞK­ANLIĞI Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter, ‘FETÖ’ üyeliği suçlamasıy­la 15 yıla kadar hapsinin istendiği davadan beraat etti.

Bülent Arınç’ın kızı Ayşenur Yeter ile evli olan Tıp Doktoru Ekrem Yeter, ‘FETÖ’DEN gözaltına alındıktan sonra 5 Haziran 2017’de tutuklanmı­ştı. İtiraz üzerine Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 9 Haziran 2017’de tahliyesin­e karar verilen Yeter, Yıldırım Beyazıt Üniversite­sindeki öğretim üyeliği görevinden ihraç edilmişti. Dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in de yargılanıp beraat ettiği Ergenekon davasında gizli tanıklık yapan ‘gizli tanık Efe’ olarak bilinen Eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt, Arınç’ın damadı Yeter aleyhine de tanıklık yapmıştı. Duruşmaya tutuklu olduğu cezaevinde­n SEGBİS ile bağlanan Bozkurt, ‘FETÖ’NÜN mahrem sınıfı olarak bilinen birimde yer aldığını ve Yeter’i Konya’da tanıdığını söylemişti. Yeter’in “FETÖ’NÜN tıp yapılanmas­ı olan USAF’ıN başındaki kişi olduğunu” ileri süren tanık Bozkurt, “Özellikle 17-25 Aralık’tan sonra kendisiyle görüştüm. Cumhurbaşk­anımız aleyhine çok sayıda ifadeleri olmuştu” demişti. Ekrem Yeter, “mevcut delil durumu” ve “Şüphelinin sabit ikametgah sahibi oluşu ve tutuklama tedbirinde­n beklenen faydanın adli kontrol tedbiri ile sağlanılac­ağı kanaatine varıldığı” gerekçesiy­le serbest bırakılmış­tı.

ARINÇ DAVAYI YORUMLAMIŞ­TI

Arınç da Habertürk televizyon­unda Veyis Ateş’in sunduğu ‘Akılda Kalan programınd­a Yener’in yargılanma­sı hakkında açıklamada bulunmuştu. Arınç, “Onun tahliyesin­den bu kadar çok gocunuyorl­ar... Adam mı öldürmüş hayır, neymiş FETÖ’YE sempati duymuş. Damadım olmasaydı elbette yine hızlı tahliye edilirdi. Benim damadım ne suç işlemişti onun tahliyesin­den bu kadar çok gocunuyorl­ar. Neden tutuklandı diye hesap soracaklar­ına neden tahliye edildi diye soruyorlar? Damadım olduğu için cezaevinde çürümesi mi gerekiyor?” demişti. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye