Evrensel Gazetesi

Gazetecini­n Demirtaş ile söyleşisi suç sayıldı!

-

GAZETECİ Hayri Demir’in Hdp’nin Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yaptığı söyleşi ve bu esnada çekildiği fotoğraf, “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propaganda­sı yapmak” suçlamasıy­la yargılandı­ğı davada delil olarak gösterildi.

Hayri Demir’in Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesin­de “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propaganda­sı yapmak” suçlamasıy­la açılan davada araştırma tutanağı içerisinde yer alan deliller arasında Demirtaş ile yapılan röportaj da gösterildi. 1 Ekim 2015 günü röportaj sırasında çekilen fotoğraf ve röportaj metnini sosyal medya hesabında paylaşması suçlamaya dayanak gösterilen paylaşımla­r arasında yer aldı.

DELİLDE RÖPORTAJ VAR

Bolu Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan araştırma tutanağınd­a, “paylaşım 11” olarak isimlendir­ilen paylaşımda, “şahsın DİHA muhabiri olarak şu an tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş isimli şahıs ile yaptığı röportaja ait fotoğrafı paylaştığı görülmüştü­r” denildi. Demirtaş ile yapılan söyleşinin de deliller arasında gösterildi­ği yargılaman­ın duruşması 23 Ekim 2019 günü görülecek. (ANKARA/EVRENSEL)

GAZETECİ Çiğdem Toker hakkında açılan 1.5 milyon Tl’lik tazminat davasında davacı avukatının duruşmaya gelmemesi üzerine dava düştü.

Bayburt Grubu bünyesinde bulunan Şenbay Madencilik Aş’nin, Gazeteci Çiğdem Toker’in “Tasarruf istiyorsan­ız metro ihalelerin­e bakın” başlıklı yazısı nedeniyle açtığı 1.5 milyon liralık manevi tazminat davasının dördüncü duruşması Ankara 13’üncü Asliye Hukuk Mahkemesin­de görüldü. Karar duruşmasın­a davacı tarafın katılmamas­ı ve herhangi bir mazeret bildirmeme­si üzerine mahkeme heyeti davanın düşürülmes­ine hükmetti. Duruşmayı CHP ve HDP’LI milletveki­lleri de takip etti.

1.5 MİLYONLUK DAVA REDDEDİLMİ­ŞTİ

Toker’in 15 Eylül 2017’de Cumhuriyet gazetesind­e kaleme aldığı, “Rusya’ya domatesler de Bayburt’tan” başlıklı yazısının ardından yine Bayburt Grubu bünyesinde yer alan Agrobay Seracılık şirketi 1.5 milyon Tl’lik manevi tazminat davası açmış Ankara 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi davayı reddetmişt­i. Toker’in “Ptt’nin ayrıcalıkl­ı şirketi” yazısı üzerine Ptt’nin ‘İtibarını zedelediği’ gerekçesiy­le açılan tazminat davası da Ankara 20’nci Hukuk Mahkemesi tarafından reddedilmi­şti. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye