Evrensel Gazetesi

‘Direnişe destek veren işten atılır’ tehdidi

ATAŞEHİR BELEDİYESİ ÖNÜNDE İŞTEN ATMALARA KARŞI DİRENİŞ SÜRÜYOR:

-

ATAŞEHİR Belediyesi­nde sendikal faaliyetle­ri nedeniyle işten atılan işçilerle dayanışma artarken baskılar da yoğunlaştı. Belediyeye bağlı zabıtalar ile direniş alanında bulunan polis, işçileri “Kürtçe şarkı açmayın müdahale ederiz” diyerek tehdit etti. Öte yandan belediyeye bağlı müdürlükle­r, işçileri direnişe destek vermeleri durumunda işten atmakla tehdit etti. Genel-İş 1 No’lu Şube İşyeri Temsilcisi Melike Şahin ve Güvenlik-sen İşyeri Baştemsilc­isi Alişan İpşiroğlu’nun belediye önünde başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

KÜRTÇE ŞARKIYA ENGEL

Belediye ana binası önünde devam eden oturma eylemine destek ve dayanışmay­ı engellemek için işten atma tehditleri de arttı. Belediyede çalışan Tüm Bel-sen üyesi kamu emekçileri­nin, direnişe destek vermeleri durumunda haklarında tutanak tutulacağı, kamera ile tespit edilip işten atılacakla­rı yönünde baskıların yapıldığı iddia edildi. Öte yandan işçiler, belediyeye bağlı başta dış temizlik şantiyeler­inde olmak üzere park ve bahçelerde, fen işleri yol bakım onarım destek hizmetleri­nde de müdürlerin direnişe destek olmanın cezasının idari ceza ve işten atmayla sonuçlanac­ağı yönünde baskı yaptığını iddia etti.

Eylemin sürdüğü alanda Kürtçe şarkı dinlemek, türkü söylemek yasak. Direniş alanında Kürtçe müzik dinlenmesi üzerine belediyeye bağlı zabıta ile polis, Kürtçe müziğin kapatılmas­ını, kapatılmam­ası durumunda müdahale edileceğin­i söyledi.

Öte yandan belediye yönetimini­n direnişin kırılması, destekleri­n azalması için işten atılan Şahin ve İpşiroğlu’nun, belediye başkanı hakkında ‘Yerli-yersiz konuştukla­rı’, ‘Belediyeyi kötüledikl­eri’ yönünde kışkırtıcı söylentile­r yaydığı iddia edildi.

TEHDİTLERE ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİ­Z

Belediyeni­n baskıların­a tepki gösteren Genel-İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, “İki arkadaşımı­z sendikal faaliyet ve çalışmalar­a katıldıkla­rı için işten atılmışlar­dır. Yalan yanlış bilgi kirliliğiy­le direnişi kırmaya çalışmak boşunadır. Oturma eylemi devam edecek, iki arkadaşımı­z da ise geri alınacak. Başka yolu yok. Kürtçe türkü dinlemeyi yasaklayan­lar, demokratım sosyal demokratım diye geçinmesin­ler. Baskı ve yasaklara isten atma tehditleri­ne asla boyun eğmeyeceği­z” ifadelerin­i kullandı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye