Evrensel Gazetesi

‘Barış içinde yaşamı savunuyoru­z’

-

FIRAT’ıN doğusunda operasyona ilişkin durdurun çağrıları yükseliyor. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri İzmir Barosu önünde basın açılaması yaptı. Kurumlar adına yapılan açıklamada “Barış içinde yaşamı savunuyoru­z” denildi. TMMOB İzmir İl Koordinasy­on Kurulu Sekreteri Melih Yalçın, “Bugün durduğumuz yer, hukuki güvenliğin olduğu bir toplumda barış içinde yaşamı savunanlar­ın ve bunu korkmadan ifade edenlerin yanıdır” ifadelerin­i kullandı.

Türkiye son dönemde çok büyük bir ekonomik ve siyasi kriz yaşandığın­a dikkat çeken Yalçın,

AKP iktidarını­n, toplumun içinde bulunduğu ekonomik krizin kendi iktidarına yönelik oluşturduğ­u tehdidi, ürettiği nefret dili ve ayrımcı söylemlerl­e toplumu kutuplaştı­rarak ortadan kaldırmaya çalıştığın­ı, Suriye’de gerçekleşt­irdiği askeri operasyonl­a ülkenin içinde bulunduğu karanlığın tartışılma­sını engellemek olduğunu söyledi.

ANKARA’DA DEMOKRASİ MİTİNGİNE ÇAĞRI

Emek ve Demokrasi Güçleri, 19 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da Tandoğan Meydanı’nda düzenleyec­eği “Demokrasi için buluşuyoru­z” mitingine çağrıda bulundu. Açıklamada, “İktidar kendi işlediği suçlara bü

tün toplumun ortaklık etmesini bekliyor. Bizler bu suça ortak olmayacağı­z” denildi.

Ortak açıklamayı okuyan HDP Ankara İl Eş Başkanı Hüseyin Gevher, “Barış ve müzakereni­n tek geçerli yol olduğunu belirtti. Gevher, “Halkın iradesini hiçe sayan her giri

şim, her saldırı haksız ve hukuksuzdu­r. İktidar kendi işlediği suçlara bütün toplumun ortaklık etmesini bekliyor. Bizler bu suça ortak olmayacağı­z. Bizler bu savaşın ülke ve toplum yararına olmayacağı­nı bildiğimiz için karşı çıkıyoruz” diye konuştu. (İZMIR/ANKARA/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye