Evrensel Gazetesi

‘Oray’ ve ‘Karakomik Filmler’

-

TÜRKIYE sinema salonların­da bu hafta dördü yerli yedi film vizyona giriyor. “Malefiz: Kötülüğün Gücü”, “Viking Kuşatması” ve “Vahşet Oteli” yabancı yapımlar arasında yer alırken “Karakomik Filmler”, “Karışma Bende”, “En Uzun Gece” ve “Oray” yerli filmler arasında bulunuyor.

Dram, korku, komedi türündeki filmlerin beyaz perdeye yansıdığı haftada Mehmet Akif Büyükatala­y’ın Berlin Film Festivali’nde En İyi İlk Film ödülüne layık görülen “Oray” ve Cem Yılmaz’ın “iki film birden” konseptli projesi “Karakomik Filmler” dikkatleri üzerine topluyor.

ORAY

Almanya’da gurbetçi bir ailenin oğlu olan Oray, ilk gençlik yıllarında suça bulaşmış, hapis yatmıştır. Eşi Burcu’yla mutluluğu yakaladığı yeni hayatında eski alışkanlık­larından uzak durmaya çalışır. Bir yandan da Almanya’daki İslamcı ilişki kurmaya başlar. Eşiyle tartıştığı bir gün İslam’a göre boşanma anlamına gelen “boş ol” sözlerini söyler. Danıştığı imama göre üç ay eşinden uzak kalması gerekmekte­dir. Köln’e gidip üç ayın geçmesini bekler, fakat Köln’de danıştığı başka bir imam tamamen ayrılmalar­ı gerektiğin­i öne sürer.

KARAKOMIK FILMLER

Cem Yılmaz’ın “iki film birden” konseptli projesi Karakomik Filmler, “Kaçamak” ve “2 Arada” isimli iki orta metraj filmden oluşuyor. Cem Yılmaz, Özkan Uğur ve Zafer Algöz gibi isimlerin yer aldığı “Kaçamak”, eşlerine yalan söyleyip felekten bir hafta sonu geçirmek için lüks bir işletmede bir araya gelen bir grup erkeğin, yakınların­a dünya dışı varlıkları­n iniş yapmasıyla gelişen olayları konu alırken; Cem Yılmaz, Ozan Güven, Cem Davran ve Cemre Ebuzziya gibi isimlerin yer aldığı “2 Arada” ise arabalı vapurda çalışan Metin’in hikayesini anlatıyor. (KÜLTÜR SERVISI)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye