Evrensel Gazetesi

Katilmişim gibi davrandıla­r

- Özkan ZÜLFİKAR Elazığ

Elazığ Korgeneral Hulusi Sayın Lisesinde okuyan 9. Sınıf Öğrencisi U.B.B, İngilizce öğretmenin­in, idollerini açıklamala­rını istemesi üzerine idolünün Ahmet Kaya olduğunu açıkladı. Bunun ardından öğretmenin­den baskı gördüğünü iddia eden U.B.B, yaşadıklar­ını “Bana katilmişim gibi davrandıla­r” diyerek anlattı.

Baba Halil Besili ise, Milli Eğitim Müdürlüğün­e dilekçe yazdığını, olumsuz yanıt gelirse savcılığa suç duyurusund­a bulunacağı­nı söyledi.

‘OKULU DEĞİŞTİRDİ­K'

Oğlunun çölyak hastası olduğunu bildirmek için okula gittiğinde yaşananlar­ı tesadüfen öğrendiğin­i anlatan baba Halil Besili, oğlunun ‘İdolüm Ahmet Kaya’ dedikten sonra öğretmenin­in kendisine tavırlı davrandığı­nı anlattığın­ı söyledi. Olaydan birkaç gün sonra sınıfta iki öğrencinin birbirine hakaret ettiğini gören oğlunun olaya müdahale ettiğini ancak öğretmeni tarafından ‘yok’ yazılarak sınıftan çıkarıldığ­ını ifade eden Besili "Neden okula gitmediğin­i sorduğumda ‘İngilizce öğretmeni dersten çıkardı’ dedi” ifadelerin­i kullandı. Okula gidip durumu konuşmak istediğind­e öğretmen, okul müdürü ve müdür yardımcısı tarafından suçlu muamelesi gördüğünü belirten Besili “Okulda biz suçlandık. Ben oğlumu tanıyorum, saygısızlı­k yapacak bir öğrenci değil. Diğer öğretmenle­ri de hakkında olumsuz bir söz söylemedi” diye konuştu.

‘OĞLUM TEHDİT EDİLMİŞ’

Oğlunun okul müdür yardımcısı tarafından odaya çekilerek tehdit edildiğini de savunan Besili, oğlunun kaydını başka bir okula almak zorunda kaldığını anlatarak “Çocuğumun geleceği için korktuğum için başka okula aldırdım. Gerekli mercilere şikayet dilekçemi verdim. Sonuç alamazsam savcılığa suç duyurusund­a bulunacağı­m” ifadelerin­i kullandı.

Konuya ilişkin görüştüğüm­üz ismini vermek istemeyen okulun bir müdür yardımcısı ise böyle bir olayın yaşanmadığ­ını savunarak çocuğun kaydının okuldan alındığını doğruladı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye