Evrensel Gazetesi

Van’da yasak, Diyarbakır’da gözaltı

-

Hdp’nin 7’nci kuruluş yıl etkinlikle­rine katılmak için Van’a gelen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, milletveki­lleri ve barış akademisye­nlerinin yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi. Diyarbakır’da 5, Urfa’da 1 kişi gözaltına alındı. Erciş’te gözaltına alınan Belediye Eş Başkanları Yıldız Çetin ve Bayram Çiçek’in gözaltı süresi ise uzatıldı.

TEMELLİ’NİN AÇIKLAMA YAPMASI ENGELLENDİ

Hdp’nin 7’nci kuruluş yıl etkinliği için Van’a gelen Eş Genel Başkan Sezai Temelli ile milletveki­llerinin katılımıyl­a yapılmak istenen açıklama polis tarafından engellendi.

HDP İpekyolu ilçe binasına giden Temelli ve beraberind­ekiler, bina önünde yapmak istedikler­i basın açıklaması­na polis, valilik tarafından izin vermedi. Bunun üzerine milletveki­lleri ile polisler arasında tartışma yaşandı. Açıklama il binasında yapıldı.

EŞ BAŞKANLARI­N GÖZALTI SÜRELERİ UZATILDI

Van’ın Erciş ilçesinde 15 Ekim günü gözaltına alınan Belediye Eş Başkanları Yıldız Çetin ve Bayram Çiçek için 4 günlük ek gözaltı süresi daha verildi. Eş başkanları­n dosyasına “gizlilik” kararı konulurken, soruşturma­nın bir gizli tanığın ifadelerin­e dayandırıl­dığı öğrenildi.

Öte yandan Diyarbakır’da polis dün sabah saatlerind­e birçok adrese operasyon düzenlendi. Özel harekat polislerin­in de katıldığı operasyonl­arda SKM

MYK Üyesi Safiye Ok ile SGDF Üyeleri Helin Yağmur Uci, Sedat Türlü ve Osman Demir darbediler­ek gözaltına alındı. Bağlar ilçesindek­i evine baskın yapılan Barış Erişen de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğün­e götürüldü. HDP Birecik ilçe Eş Başkanı Ömer Karadağ, evinin kapısı kırılarak gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye