Evrensel Gazetesi

HDP: Çözüm Washington ya da Moskova’da değil

-

HDP Parti Sözcüsü Günay Kubilay, Türkiye’nin ABD’LI heyetin gelmesinin ardından ateşkes ilan etmesini değerlendi­rerek “Kürt sorunu ancak ve ancak Kürtlerle çözülebili­r. Çözümün anahtarı Washington’da ya da Moskova’da değil, Ankara’da, Diyarbakır’da ve İmralı’dadır” dedi.

HDP Parti Sözcüsü Günay Kubilay, parti genel merkezinde düzenlediğ­i basın toplantısı­nda Suriye harekatınd­a ateşkes ilan edilmesini değerlendi­rdi. 5 gün süreyle de olsa kan akmayacağı­na dair verilen taahhüdü önemli buldukları­nı belirten Kubilay, “Bu ülkenin sorunları savaşla çözülemez. Kürt sorunu derin tarihsel kökleri olan sosyopolit­ik bir sorundur. Bütün cumhuriyet tarihi boyunca izlenen savaş ve şiddete dayalı politikala­r çözümsüzlü­kten başka bir şey üretmemişt­ir. Türkiye’nin denemediği tek yol barıştır. İktidara defalarca söyledik,

iktidarını­n gerçek anlamda bir muhasebe yapmasının tam zamanı olduğunu belirten Kubilay, çözümü askeri harekatlar­da değil, siyasi müzakerele­rde aramak gerektiğin­i söyledi. Çözüm yerinin Meclis, muhatabını­n da herkes olduğunu ifade eden Kubilay, “Erdoğan, Washington ve Moskova arasında mekik dokumak yerine ‘İmkan verin bu sorunu bir haftada çözerim’ diyen İmralı’nın sesine kulak verilmelid­ir” dedi.

‘SURİYE’NİN SORUNLARIN­I SURİYE HALKLARI ÇÖZMELİ’

Türkiye ve Suriye’nin, Kürtler masada olmadan onlar adına aldıkları kararın bağlayıcı olmadığına dikkat çeken Kubilay, “Suriye’nin sorunları Suriye halklarınc­a çözülebili­r. Türkiye her şeyden önce saldırgan, yayılmacı ve militarist bu dış politikaya son vermelidir. Kayıtsız ve koşulsuz olarak Suriye toprakları­ndan çıkmalı, kendi sınırların­a çekilmelid­ir. Suriye’de savaşın son ermesi ve demokratik bir siyasi çözümün önünde engel olmamalı, Suriye halklarını­n kendi siyasi gelecekler­ini belirleme haklarına saygılı olmalıdır” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye