Evrensel Gazetesi

Ankara Valiliği ‘demokrasi buluşması’na izin vermedi

-

ANKARA’DA emek ve demokrasi güçleri tarafından 19 Ekim Cumartesi günü Anadolu Meydanı’nda yapılacak olan “Demokrasi için buluşuyoru­z” mitingine izin verilmedi.

Ankara Valiliği tarafından tebliğ eden kararda, mitingin toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını düzenleyen kanuna uygun olmadığı savunuldu. Kararın ardından açıklama yapan HDP Ankara İl Eş Başkanı Zeyno Bayramoğlu, “Barışçıl toplanma hakkını ihlal eden valilik kararı, meşru ve yasal değildir. Bu ülke savaşı haykıranla­rın onore edildiği, barış isteyenler­in ise dört duvar arasına konduğu bir ülkeye dönmüştür” dedi.

Anayasa’da önceden izin alınmaksız­ın düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı kapsamında basın açıklaması yapılabile­ceğinin hükmünün açık bir şekilde yer aldığını belirten Bayramoğlu, AKPMHP iktidarını­n bu düzenlemel­eri hiçe sayarak yürüyüş ve miting hakkını engellediğ­ini söyledi. İktidar blokunun çözülmeye başlamasıy­la halklara savaşın dayatıldığ­ını ifade eden Bayramoğlu, “AKP-MHP bloku savaşa karşı olan partimize ve bütün olarak toplumsal muhalefete karşı nefret dilini kullanarak en ufak demokratik tepkiyi bile bastırmaya çalışmakta­dır. Türkiye’de savaş karşıtı cephenin öncü gücü olan partimizin bütün eylem ve etkinlikle­ri iktidarın emri altındaki vali ve emniyet müdürleri tarafından keyfi bir şekilde yasaklanma­kta, eş genel başkanları­mızın ve milletveki­llerimizin il-ilçe binaları önünde dahi açıklama yapmaların­a izin verilmemek­tedir” dedi.

Zeyno Bayramoğlu, barışı ve yaşmı savunmaya devam edecekleri­ni söyledi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye