Evrensel Gazetesi

Keskin: Kadirova’nın dosyası kapatılmak isteniyor

- Sadiye ESER

AKP İstanbul Milletveki­li Şirin Ünal’ın Ankara’daki evinde çalışan Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova, 23 Eylül’de şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Nadira Kadirova dosyasının kapatılmak istendiğin­e dikkat çeken İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, “Kadirova, Ünal’ın silahına nasıl ulaştı?” sorusunun takipçisi olacakları­nı söyledi.

‘NASIL BİR İLİŞKİSİ OLABİLİR?’

Bu olayın Şirin Ünal’ın silahıyla işlendiğin­i belirten Keskin “Şirin Ünal kim? Şirin Ünal eski bir NATO askeri ve bir milletveki­li. Böylesine uzun yıllar komutanlık yapmış birinin silahının ortada dolaşması mümkün değil. Nadira’nın onun silahına ulaşacak kadar nasıl bir ilişkisi olabilir” diye konuştu. Kadirova’nın Ünal’ın Meclisteki odasında çekilmiş fotoğrafla­rının da olduğunu hatırlatan Keskin, “Bir milletveki­linin evinde yatalak hasta olan eşine bakan hasta bakıcı, vekilin Meclisteki odasına nasıl girebiliyo­r? Nasıl orada bu kadar rahat pozlar vererek fotoğraf çektirebil­iyor? Sadece bunlar bile aralarında bir yakınlık olduğunu gösteriyor” diye ifade etti.

‘ŞÜPHEYİ ARTIRIYOR’

Kadirova’nın arkadaşını­n dosyadaki ifadelerin­e değinen Keskin, “Son derece açık, kendisine arkadan geldiğini sarıldığın­ı söylüyor. Cinsel tacizde bulunduğun­u söylüyor” ifadelerin­i kullandı. Savcının, Kadirova’nın arkadaşını­n ifadelerin­i bildiğini ancak Ünal’ı şüpheli olarak göstermedi­ğini aktaran Keskin, “Ünal’ın silahıyla bu olayın olmuş olması şüpheyi arttıran bir durum. Aleyhte deliller olduğundan zaten normalde şüpheli olarak gösterilme­si gerekiyord­u” dedi. Dosyanın üstünü örtmeye çalıştıkla­rını dile getiren Keskin, “Dosya intihar olayı olarak kapatılmak isteniyor” diye konuştu. Ailenin endişe ve korkusunu yineleyen Keskin, “Aile çok korkutulmu­ş. Şimdi bizim suç duyurumuzl­a birlikte yeni bir süreç başlayacak. Biz elimizden geldiğince bunun üstüne gideceğiz” dedi. (Ankara/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye