Evrensel Gazetesi

Kanser hastası, ilaç mücadelesi­ni kazandı

-

Denizli’de, akciğer kanseri tedavisi gören Ümmü K, aylık dozu 14 bin TL olan kanser ilacının karşılanma­sı için hukuki mücadele başlattı. Açılan davada mahkeme heyeti, ihtiyati tedbir kararı alarak, Sgk’nin akciğer kanseri tedavisind­e öneme sahip ilacın desteklenm­esinin önündeki engeli kaldırdı. Ümmü K’nin Avukatı Mehmet Onur Arslan diğer kanser hastaların­ın da nivolumab etken maddeli ilacı kullanabil­mesi için bu kararın önemli olduğunu belirtti.

MAHKEME ENGELİ KALDIRDI

Tedavi sürecinde halk arasında akıllı ilaç olarak bilinen nivolumab etken maddeli ilacı kullanmak zorunda olan ancak maddi imkansızlı­klar nedeniyle alamayan Ümmü K, ilacı karşılamay­an SGK’YE dava açtı. Denizli 4. İş Mahkemesin­de görülen davada, mahkeme heyeti, Sgk’nin ilaç maliyetini­n devlet tarafından karşılanma­sına yönelik engeli ortadan kaldıracak bir adım attı. Sgk’nin uygulaması hakkında, ihtiyati onay verdi. tedbir kararı alan mahkemenin bu adımı sonrası, SGK zorunlu olarak kritik ilaç için devlet desteğine

AVUKAT: KARAR EMSAL TEŞKİL EDECEK

Ümmü K’nin Avukatı Mehmet Onur Arslan, alınan kararın emsal teşkil edeceğini belirterek, “İnsan hayatı ve yaşamın kutsallığı her şeyin üstünde. Denizli 4. İş Mahkemesin­in tedbir kararı SGK’YE ulaştı. Bu tedbir sayesinde ilacın bedelsiz olarak Sgk’den temini mümkün oldu. Karar emsal teşkil edecek. Kanser hastaları ilacın bedelini karşılamak için büyük maddi sıkıntı yaşıyordu. İlacın SGK tarafından ücretsiz olarak karşılanma­sının önünün açılması kanser hastaların­a müjde oldu” dedi.

Kanserle mücadele eden birçok kuruluşun, hasta ve yakınların­ın yakından takip edeceği davanın ilk duruşması Denizli 4. İş Mahkemesin­de 4 Şubat 2020 tarihinde yapılacak. (Denizli/dha)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye