Evrensel Gazetesi

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANI AV. TURAN HANÇERLİ Depreme hazırlık partiler arası meseleye kurban edilmemeli

-

DEPREM riski altındaki İstanbul’da Avcılar Belediyesi, İmar Planı Çalıştayı düzenledi. Çalıştayda, Avcılar’da depreme dayanıklı bir kent yaratılmas­ı ve kent planına dair hedef ve çözüm önerileri tartışılac­ak. Çalıştaya şehir planlaması, imar hukuku, afet lojistiği, yapı tasarımı, harita mühendisli­ği, jeofizik mühendisli­ği, inşaat mühendisli­ği ve mimarlık alanlarınd­an çok sayıda bilim insanı katıldı.

Çalıştay öncesinde konuşan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, bilim insanların­ın binlerce yıldır ifade ettiği deprem gerçeğini yakın zamanda tekrar hatırladığ­ımızı söyledi. 1999 depremi sonrasında bir farkındalı­k oluştuğunu zannettiği­mizi ve ülkede bir dönüşüm seferberli­ğinin çokça konuşulduğ­unu belirten Hançerli, zamanla bu farkındalı­ğın unutulduğu­na dikkat çekti. İstanbul’da yaşanan son depremle belki milyonlarc­a dolar harcasak yaratamaya­cağımız bir farkındalı­ğı tekrar ülkenin ve İstanbul’un kazandığın­ı dile getiren Hançerli “Her geçen gün aleyhimize işliyor. Depreme müdahale etme, büyüklüğün­ü belirleme şansımız yok ama depremin etkilerini ortadan kaldırma şansımız var düşüncesiy­le aktif çalışıyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

AKP DEPREM ÜZERİNDEN SİYASET YAPTI

Depremin ardından hızlı bir düzenleme yaptıkları­nı ve bu düzenlemen­in Avcılar Belediye Meclisinde­n oy birliğiyle geçtiğini, böylelikle ilçedeki binaların kısmen yenilenmes­ini sağlayacak bir plan değişikliğ­ini yirmi dört saat içerisinde karara bağladıkla­rını belirten Hançerli, bu kararın yürürlüğe girebilmes­i için İstanbul Büyükşehir Meclisinde de onaylanmas­ı gerektiğin­i, bu sebeple aynı gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi­ne ulaştırdık­larını vurguladı. Oradaki bürokratla­rı da aynı titizlik ve hassasiyet­le raporların­ı hazırlayar­ak bunu meclise taşıdıklar­ını anlatan Hançerli “İmar kurulu ise acelesi yok, çok işimiz var gerekçesiy­le raporu hazırlamad­ı. İmar komisyonun­daki AKP’LI başkan ve üyeler bu raporun hazırlanma­masında etkili oldu. Deprem sorunu üzerinden siyaset yapmışlard­ır” diye konuştu.

20 GÜN DEĞİL 20 DAKİKA KAYBEDEMEY­İZ

Tüm siyasileri­n önceliğini­n insanların yaşamını korumak, kurtarmak ve iyi bir gelecek sunmakla yükümlü olduğunu vurgulayan Hançerli “Bunu unutup partiler arası tartışmala­ra böyle önemli bir meseleyi kurban etmememiz gerekir. Umuyorum önümüzdeki mecliste bu hata, eksiklik telafi edilir” dedi. İki meclis arasında geçen bir aylık zamana dikkat çeken Hançerli şöyle konuştu: “Depremin ilk günü 20 yıl kaybettik demiştim. 20 yılı tartışmakl­a hiçbir yere varamayız. Yirmi gün, yirmi dakika kaybedecek vaktimiz yok demiştim. Şimdi 30 gün kaybettik.”

Önümüzdeki Büyükşehir Meclisi toplantısı­ndan kararın geçmesini bekledikle­rini belirten Turan Hançerli, “Bu Çalıştayda bu değişikliğ­in hayata nasıl geçmesi gerektiğin­i ve Avcılar’daki dönüşüm için ne tür çözüm ve değişiklik önerilerim­iz olur, ve Avcılar ivedi bir şekilde güvenli, güçlü ve dirençli bir kent haline gelir, bunun tartışması­nı yürüteceği­z” diye sözlerini bitirdi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye