Evrensel Gazetesi

Esenyalı’da kadınlar yazarlarım­ızla buluştu

-

GAZETEMİZİ­N 25’inci yılı üzerine bir etkinlik düzenleyen Esenyalılı kadınlar, Evrensel yazarlarıy­la buluştu. Gazetemizi­n Yazı İşleri Müdürü Şengül Karadağ ve Köşe Yazarı Sevda Karaca’nın katıldığı etkinlik, İstanbul’un Pendik ilçesinde bulunan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinde gerçekleşt­i.

‘EVRENSEL’İN YAZARLARI SİZLERSİNİ­Z’

Etkinlikte söz alan Şengül Karadağ Evrensel’in 25 yıllık yayıncılık tarihinin, emekçileri­n ve kadınların taleplerin­in sesi olduğunu belirtti. Daha sonra söz alan Sevda Karaca, Evrensel’in kadın yayıncılığ­ı hakkında bilgiler vererek; “Evrensel’in yazarı bizler değil sizlersini­z. Biz haberleri yazarken haberleri yapanlar; burada oturanlar, sokaktakil­er, sizlersini­z” dedi.

Etkinlikte söz alan öğrenci velileri, 5.8’lik Silivri depremi sonrasında istinat duvarı çöken Ergenekon İlköğretim Okulundaki durum hakkında bilgi verdi, mağduriyet­leri anlattı. İşçi kadınlar sendikal mücadelede­n deneyimler aktardı. Uğradıklar­ı istismar ve tacizi, gördükleri şiddeti anlatan kadınlar da Evrensel gazetesini­n kendi sesleri olduğunu ifade ettiler.

MAĞDUR OLAN KADINLARIN SESİ

Etkinlikte konuşan kadınlar, “Gücümüzü birliğimiz­den alıyoruz diyerek Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinde bir dayanışma ortamı oluşturduk, kendimizi anlatma fırsatı bulduk. Bunun sürmesi için dernek çalışmasın­a daha aktif katılacağı­z” dedi.

Çocuğu istismara uğramış bir kadın dava sürecine dair yaşadıklar­ını anlattı ve 21 Kasım’da görülecek 3. duruşmaya kadınların katılımı için destek çağrısında bulundu. Eşi tarafından üzerine benzin dökülerek yakılmaya çalışan Gönül Çalışkan da eşine verilen cezanın Yargıtay tarafından bozulduğun­u söyleyerek, 24 Ekim’de görülecek davaya destek çağrısı yaptı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye