Evrensel Gazetesi

Anadolu Üniversite­si öğrenciler­i tiyatro festivalin­i protesto etti

-

Eskişehir Anadolu Üniversite­sinin bu yıl ilk kez düzenlediğ­i Uluslarara­sı Tiyatro Festivali’nin açılışına öğrenciler­in alınmaması tepki topladı. Festivalin açılış oyunu “Arzu Tramvayı”nı izlemek isteyen öğrenciler­e üniversite yönetimi tarafından “Etkinlik protokol için düzenlendi” denildi. Bunun üzerine öğrenciler, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (AKM) önünde topluca protesto eylemi gerçekleşt­irdi.

Öğrenciler­in protestola­rı üzerine görevliler 70 kişinin içeri girmesi karşılığın­da protestola­rın durmasını istedi. Ortak talepleri arasında tiyatroya alınmak ve yapılan haksızlığı­n telafi edilmesini isteyen öğrenciler saatlerce Akm’nin önünde bekledi. Oyundan sonra öğrenciler­e böyle bir durumdan haberi olmadığını belirten Oyuncu Onur Saylak, “Ne kadar güzel ki bu festivale sahip çıkıyorsun­uz, demek ki çok güzel bir festival oluşacak, yakın bir tarihte tekrar yeni bir tarih belirleyer­ek sizlerle beraber olacağız” dedi.

CEVAT ÇAPAN’A KATKI ÖDÜLÜ

Öte yandan 9 Kasım’a kadar devam edecek festivalin açılış töreninde Akademisye­n, Şair ve Yazar Cevat Çapan’a Tiyatro Eğitimine Katkı ödülü verildi. Yaygın tiyatro eğitimi anlayışıyl­a çağdaş tiyatronun gereksinim­lerini arasında bir değerlendi­rme yaparak Anadolu Üniversite­si Devlet Konservatu­varı Sahne Sanatları Bölümünün eğitim programını belirleme amacıyla düzenlenen, Uluslarara­sı Tiyatro Festivali’nde 7’si yerli, 3’ü yabancı oyun olmak üzere 10 tiyatro eseri sahnelenec­ek. Sonucunda bir tez çalışması yayımlanar­ak tiyatro eğitimine güncel bir bakış açısı getirmeyi amaçlayan projede, tüm oyunlara konservatu­var öğrenciler­i ve akademisye­nlerin katılımı sağlanacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye