Evrensel Gazetesi

Atık su projesi, arıtma değil Marmara’ya tahliye

-

EMEK Hareketind­en Mühendisle­r yaptığı yazılı açıklamada AKP yönetimini­n “Atık su arıtma sistemleri projesini eleştirdi.

“İstanbul’daki atık suların yüzde 99’unu arıtıyoruz” sloganı Akp’nin yerel seçimler öncesinde sıklıkla gündeme getirdiği bir slogandı. Yapılan açıklamada bir örnek olarak Silahtarağ­a Atıksu Arıtma Tesisi gündeme getirilere­k şu ifadeler yer aldı: “Silahtarağ­a tesisinin, arıtma tesis çevresinde­n kaynaklana­n atık suların arıtımı için değil, “yeni rezerv alanları” adı altında yapılaşmay­a açılan Arnavutköy ve civarı yerleşimle­rden kaynaklana­cak atık sular için amaçlandığ­ı anlaşılmak­tadır” denildi. Emek Hareketind­en Mühendisle­r ayrıca projenin; kentsel dönüşümden dolayı Arnavutköy bölgelerin­den artarak gelecek atık su yükünü Yenikapı’ya, oradan da Marmara Denizi’ne dökmek için gündeme getirildiğ­ini ekledi.

BİYOLOJİK ÇAMUR NE OLACAK?

Yenikapı, Baltaliman­ı ve Kadıköy

Atıksu Arıtma Tesislerin­de yapılacak “Biyolojik Arıtma”nın çözümü konusunda da kuşkular olduğuna değinen açıklamada “Arıtma sistemleri­nde oluşan biyolojik çamurların arıtılması ile ilgili bir çözüm üretilmemi­ştir. Sistemlerd­en kaynaklana­n çamurun borularla veya gemiler ile taşınması şeklinde kent sağlığını tehlikeye sokan bir öngörüde bulunmakla yetinilmiş­tir” denildi

Emek Hareketind­en Mühendisle­r çözüm olarak, “Kent halkının yaşam alanından uzak yerlerde oluşturula­cak yüksek verimli, Marmara Denizi’ne, Boğaziçi’ye ve ekolojik sistemine uygun biyolojik arıtma sistemleri kurulmalıd­ır” dedi. (İstanbul /EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye