Evrensel Gazetesi

‘KHK’YE rağmen TİS imzalayan şubeye engel oluyorlar’

GENEL-İŞ GENEL MERKEZİNİN OLAĞANÜSTÜ KONGRE DAYATMASIN­A TEPKİ SÜRÜYOR

- Raşit ARIKBOĞA Kartal Belediyesi Fen İşleri İşyeri Temsilcisi

Çocukluğum­da 1 Mayısları gazetelerd­e okurdum. Nedendir bilmiyorum ama hep DİSK’LI olmayı, o kırmızı çarklı yeleği giymeyi hayal ederdim. Yıllar sonra DİSK üyesi olmak nasip oldu. İki dönemdir de Kartal Belediyesi­nde temsilciyi­m.

Şunu gördüm ki maalesef çocukluğum­da hayal ettiğim DİSKGENEL-İŞ ile şimdiki DİSK-GENEL-İŞ arasında uzaktan yakından alaka yok. Nedenleri ise şu şekilde: n Yıllardan beri Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şubenin eski yönetim kadrosunun Kartal’da yapılan toplu sözleşme sürecinde, biz işçi ve temsilcile­rin onayı olmamasına rağmen “Ne olursa olsun bu gece 23.59’a kadar toplu sözleşme imzalanmas­ı lazım” diyerek toplu sözleşmeyi oldubittiy­e getirmeler­i. n Ataşehir’de şimdiki şube tarafından yapılan toplu sözleşmeni­n son gecesi Genel-İş Genel Merkez yöneticile­rinin sözde sorumluk alıp şubeyi ve işçi iradesini hiçe sayıp belediye yönetimiyl­e toplu sözleşmeyi imzalaması. Bunlar beni hayalimdek­i sendika ve sendikacıl­ıktan uzaklaştır­maya başlamıştı. Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube işçilerin hakkını koruyamaz hale getirildi. Çünkü sürekli muhalefeti­n asılsız iddiaları ile uğraşmakta. Malum muhalefet, şube usulsüz harcama yapıyor diyerek şubeye kayyum atansın diye dava açtılar ancak hedeflerin­e ulaşamadıl­ar. Olmadı bir sonraki, yani şimdiki yönetim aleyhinde imza topladılar. Bu da yetmedi sendikanın faaliyetle­rine destek olmak yerine çalışmalar­ı engelledil­er. Bütün bu olumsuzluk­ların üstüne Genel-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu bunların imzalarını değerlendi­rip DİSK/GENEL-İŞ İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şubeyi olağanüstü kongreye götürdüler. Bu kabul edilemez.

Mevcut şube yöneticile­rinin yolsuzluğu yok, hırsızlığı yok, namussuzlu­ğu yok. Ayrıca mevcut şube yönetimi, seçilir seçilmez KHK’YE rağmen Kadıköy ve Ataşehir Belediyele­rinde toplu iş sözleşmele­ri imzaladıla­r. Buna rağmen kongre kararı almak samimiyett­en uzak ve tamamen siyasi olduğu aşikardır.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye