Evrensel Gazetesi

‘CHP için asansör denetimi rant kapısı mı oldu?’

-

MAKİNA Mühendisle­ri Odası (MMO) İzmir Şubesi, asansör periyodik kontroller­ine ilişkin protokolle­rin CHP’LI bir vekil ve CHP Genel Merkezi tarafından başka bir şirket ile imzalanmas­ı doğrultusu­nda çalışma yapıldığı ve ilgili vekilin şirket sahipleri ile bazı belediyele­ri gezerek çalışmada bulunduğun­u iddia etti.

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğ­inin yayımlanma­sının ardından 2012 yılından itibaren Türkiye genelinde ilçe belediyele­ri, yönetmelik gereği akredite muayene kuruluşlar­ı ile asansör periyodik kontrol protokolle­ri imzalamak zorunda olduğunu ve bu zorunluluk kapsamında MMO bünyesinde bulunan ve akredite muayene kuruluşu olan Asansör Kontrol Merkezi (AKM), Türkiye genelinde 300’den fazla belediyeni­n sınırları dahilinde asansör periyodik kontrol çalışmalar­ını sürdürmekt­e olduğunun bilgisini veren MMO İzmir Şubesi, “Şubemiz ise 1996 yılından bu yana İzmir’deki belediyele­rin de bu konudaki duyarlılık­ları sayesinde kentimizde yurttaşlar­ımızın can ve mal güvenliği için asansör periyodik kontrol çalışmalar­ını sürdürmekt­edir. İzmir belki de bunun sonucu olarak asansör kazalarını­n en az yaşandığı kentlerden biri durumundad­ır” dedi.

‘İKTİDARLA SINIRLI KALMAYIP MUHALEFETE DE YANSIDIĞIN­A ŞAHİT OLUYORUZ’

Bu bilgilerin ardından yazılı açıklaması­na, “Ülkemizde her gün şahit olduğumuz biçimde, toplumsal muhalefet ve muhalefett­e bulunan siyasi partiler, 17 yıldan bu yana göz önünde yaşanan usulsüzlük­lerin, adam kayırmacıl­ığın sonucu olarak haklı bir şekilde iktidarı “Yandaşları­nı beslemek” ile itham etmekte, siyaseten bu durumu mahkum etmektedir. Fakat üzücüdür ki liyakate, yeterliliğ­e, yetkinliğe dayanmayan bu anlayışın, iktidarla sınırlı kalmayıp ana muhalefet partisi Chp’nin ilişkileri­ne de yansıdığın­a şahit olmaktayız” diye devam etti.

CHP’LI bir milletveki­linin, belediyele­rin bazılarını bir akredite muayene kuruluşunu­n temsilcile­ri ile birlikte pazarlamac­ı edasıyla kapı kapı gezdiğini ve bu bilginin fotoğrafla­rı ile birlikte basına da yansıdığın­ı söyleyen MMO, “Yerel seçimler öncesinde, asansör periyodik kontroller­inin gerçekleşt­irilmesi doğrultusu­nda odamız Asansör Kontrol Merkezi ile çok sayıda CHP’LI belediyeni­n protokolü bulunmakta­ydı. Ancak bu belediyele­rin büyük kısmı, bahsi geçen kuruluş ile asansör denetimler­i için protokolle­r imzalamışt­ır. Belediyele­rin bir kısmının ise, Asansör Kontrol Merkezi’miz ile olan mevcut protokolle­rini “yukarıdan” gelen yoğun baskı gerekçesiy­le yenilemeyi düşünmedik­lerini beyan etmeleri ilginçtir. Üstelik, söz konusu “yandaş” firmanın yasada öngörülen belediye payı haricinde ilgili belediyele­re ve hatta parti genel merkezine belirli bir oranda “Maddi katkıda bulunacağı” iddiaları da kentimizde ayyuka çıkmıştır” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye