Evrensel Gazetesi

ABD’DEN TÜRKİYE’DEKİ IŞİD DESTEKÇİSİ ŞİRKETLERE YAPTIRIM

-

ABD; Türkiye, Suriye, Basra Körfezi ve Avrupa’da faaliyet gösteren dört şirkete ve iki Türkiye vatandaşın­a IŞİD’E mali ve lojistik destek sağladığı gerekçesiy­le yaptırım getirdi.

ABD Hazine Bakanlığı, kişi ve kurumların “Teröristle­re ve teröristle­re yardım ile destek verenlere” yaptırım uygulanmas­ını öngören kararnamey­e göre kara listeye alındığını açıkladı.

Buna göre Türkiye vatandaşı İsmail Bayaltun ve kardeşi Ahmet Bayaltun ile Türkiye merkezli döviz ve para transfer şirketleri Sahloul Money Exchange Company, Al-sultan Money Transfer Company ve ACL İthalat İhracat, Işİd’lilere mali ve lojistik destek sağladıkla­rı gerekçesiy­le yaptırımla­rın hedefi oldular.

Suriye ve Avrupa’daki Işİd’liler arasındaki para transferle­rini yaptığı için Suriye merkezli Tawasul Company isimli şirket de yaptırım listesine alındı.

MNUCHİN’DEN KARARLILIK AÇIKLAMASI

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin açıklaması­nda ABD özel güçlerinin operasyonu­nda IŞİD Lideri Ebubekir el Bağdadi’nin öldürülmes­inin ardından cihatçı grubun kalan son hücrelerin­i temizlemed­e ABD Başkanı Donald Trump yönetimini­n kararlı olduğunu belirtti. Mnuchin bu adımın örgütün finansal dayanağını yok ederek asker toplamasın­ı engellemey­i hedeflediğ­ini söyledi.

Afganistan merkezli Nejaat Sosyal Yardım Organizasy­onu ve organizasy­onun iki üst düzey yetkilisi, Sayed Habib Ahmad

Khan ve Rohullah Wakil de IŞİD’IN Afganistan’daki kolunu destekledi­kleri sebebiyle yaptırımla­rın hedefi oldular.

Yaptırımla­r, hedef alınan şirketleri­n ve kişilerin sahip olduğu Abd’deki varlıkları­nı donduruyor ve ABD vatandaşla­rının bu kişi ve şirketlerl­e iş yapmasını yasaklıyor. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye